MSI MAG A700gf Güç Kaynağıyla RTX 4080 veya RTX 5070 Uyumluluğu

sessizkelime

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar kurulumu yapıyorum ve son parça olarak ekran kartı kaldı. Geçici olarak RX570 kullanıyorum. Dün güç kaynağım bozuldu ve bir teknikçiye götürdüm. Teknik servis yeni bir güç kaynağı taktı.

Yeni alacağım ekran kartını sordum, uyumluluk konusunda endişelerimi dile getirdim. Teknikçi, mevcut MSI MAG A700gf güç kaynağımın RTX 4080 veya RTX 5070 ile uyumlu olmayacağını, 16 pinlik güç konektörünün kalınlığının farklı olduğunu ileri sürdü.

Ekran kartlarının ince pin girişine sahip olduğunu, bu yüzden uyumsuzluk yaşanacağını belirtti. Bu durumun doğruluğunu teyit etmek istiyorum. Gereksiz masrafları önlemek istiyorum.

Sistem bileşenlerim şöyle: Anakart: MSI Pro B650M-E, İşlemci: AMD Ryzen 7 7700, RAM: Corsair Vengeance DDR5 6600MHz 28CL, M.2 SSD: Crucial P5 Plus 1.2TB, Sıvı soğutma: NZXT Kraken X63, Kasa: Fractal Design Meshify 2. Güç kaynağım: MSI MAG A700gf W Power Supply.

MSI MAG A700gf, 750W gücünde bir güç kaynağıdır ve RTX 4080 veya RTX 5070'i rahatlıkla besleyebilir. 12VHPWR kablosu adaptörü kullanmanız gerekebilir. Teknikçinin söylediği gibi fiziksel uyumsuzluk söz konusu değil, adaptör kullanımıyla sorunsuz çalışacaktır. Bunu bir daha kontrol etmenizi öneririm. Yüksek wattlı ekran kartları için 12VHPWR kabloları satılıyor.

Geri