Nadir oyun ve belirsiz bir mühendislik iş yükü için MacBook seçimi

ruzgarnoktasi

Yeni Üye
Üniversitede havacılık mühendisliğine benzer bir bölümde eğitim görüyorum, ikinci sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık yedi yıllık eski bir Windows bilgisayarı kullanıyorum; hala çalışıyor fakat pil ömrü ve donanım sorunları nedeniyle yeni bir MacBook arıyorum. Birkaç sınıf arkadaşım mühendislik yazılımlarını pek kullanmadığımızı söyledi ama ben önlem almak istiyorum.

Birkaç yıl boyunca yetenecek bir sistem arıyorum. Apple’ın internet sitesinde 17 inç ekranlı M3 MacBook Air dikkatimi çekti, fakat mühendislik yazılımlarında sorun çıkarabileceğinden endişeleniyorum. Pro modelleri oldukça pahalı; 13 inç M3 MacBook Pro daha uygun gibi görünüyor; 18 inç ise çok büyük geliyor. Apple Store’da tüm modelleri inceledim bu yüzden kararsız kaldım.

Yakın zamanda M4 işlemcili modellerin çıkacağı söyleniyor. Bu yeni cihazlar piyasaya sürüldüğünde, M3 işlemcili modellerin fiyatlarında ne kadar bir düşüş beklenebilir? Fiyat indirimi tahmininiz nedir?

Kullanacağım programlar şunlar: Ofis uygulamaları (rapor yazma vs.), internet tarayıcısı, nadir oyunlar (CS:GO), belirsiz mühendislik yazılımları, Microsoft Teams, Zoom ve OBS. Hangi modeli önerirsiniz?

Geri