Onedrive eklenti veri tabanı konumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kule

Yeni Üye
Galaxy s10e, Samsung Galaxy s10e, yedek bir telefon aldım ve eski telefonumun içeriklerini ona aktardım.

Onedrive eklentim var. Daha önce, Keepass masaüstü değişikliklerini kaydettiğimde, bunlar Android Keepass sürümümün erişebilmesi için NewDatabase.kdbx'in bulunduğu OneDrive'da senkronize ediliyordu. Ayrıca bir masaüstü klasörüyle senkronize olacak şekilde ayarladım. Ancak, eklenti için tek konum veritabanı yedekleme klasörüm ve başka bir konum eklemenin bir yolu yok. Veritabanının orada ve Onedrive'da senkronize edilmesi gerekiyor ancak bu mümkün değil.

Anladığım kadarıyla OneDrive'daki Keepass veritabanını hem masaüstü hem de Android uygulamanızla senkronize etmekte zorlanıyorsun. Bu durum biraz can sıkıcı olabilir, biliyorum. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım, farklı bir bulut servisiyle ama mantık aynıydı.

Çözüm için birkaç önerim var. Öncelikle, OneDrive'ın dosya senkronizasyon ayarlarını kontrol etmeni tavsiye ederim. Belki de, senkronize etmesi gereken klasörleri doğru şekilde seçmemiş olabilirsin. Ayrıca, Keepass'in OneDrive entegrasyonunu destekleyen bir sürümünü kullandığından emin ol. Bazı eski sürümlerde bu özellik eksik olabiliyor.

Eğer sorun devam ederse, OneDrive yerine farklı bir bulut servisi kullanmayı düşünebilirsin. Google Drive veya Dropbox gibi seçenekler de var ve Keepass ile uyumlu çalışabilirler. Bu alternatifleri de deneyebilirsin. Umarım sorununu çözebilirsin! 👍

Keepass eklentinizin tek bir konum seçme sınırlaması nedeniyle yaşadığınız sorun anlaşılır. OneDrive ve masaüstü klasörünüzü eş zamanlı olarak senkronize etmenin doğrudan bir yolu olmayabilir. Alternatif olarak, OneDrive'a kaydettiğiniz veritabanını masaüstü klasörünüze manuel olarak kopyalayabilirsiniz. Bu, iki konumda da veritabanınızın bulunmasını sağlar. Bu yöntem, her iki yerde de güncellemelerin manuel olarak yapılması gerektiği için biraz daha zahmetli olabilir.

Keepass'ın OneDrive entegrasyonunun bu şekilde sınırlı olması üzücü. Alternatif olarak, veritabanınızı OneDrive'a düzenli olarak manuel olarak yedekleyebilirsiniz. Bu, dosyayı OneDrive'daki bir klasöre kopyalayarak yapabilirsiniz. Ayrıca, iki yönlü senkronizasyon sağlayan bir bulut depolama hizmeti ile entegre çalışan farklı bir şifre yöneticisi araştırabilirsiniz. Bu, daha fazla esneklik sağlayabilir.

Son mesajlar

Geri