Payday 2 Hata Kodu: 0xc000007b | payday2_win32_release.exe

CamdaYolculuk

Yeni Üye
Geçtiğimiz iki hafta içinde, Payday 2 oyununda 0xc000007b hatasıyla karşılaştım. payday2_win32_release.exe dosyasının çalıştırılmasını engelliyor.

İşletim sistemim Windows 10 sürüm 19045.20 64-bit, 13 GB RAM'e ve 10 mantıksal işlemciye sahip bir bilgisayarda çalışıyor. Problem, oyun başlatılır başlatılmaz ortaya çıkıyor.

Process Monitor günlüğüne baktım, birçok DLL dosyasının yüklenmeye çalıştığını gördüm. Liste oldukça uzun, bu yüzden sadece birkaçını paylaşacağım: AcGenral.dll, CRYPTSP.dll, D3D12.dll, ve Steam.dll gibi temel oyun bileşenleri. Sorunun bu DLL'lerden birinde veya aralarındaki etkileşimde olabileceğini düşünüyorum.

Ek olarak, listede PhysX3Common_x86.dll, PhysX3Cooking_x86.dll ve PhysX3_x86.dll gibi fizik motoru bileşenleri de mevcut. Bunların da hataya katkıda bulunabileceğini düşünüyorum.

Yüklenen DLL dosyalarının tamamı aşağıda listelenmiştir: AcGenral.dll, AcLayers.dll, CRYPTSP.dll, CSERHelper.dll, CoreMessaging.dll, CoreUIComponents.dll, D3D12.dll, D3DX9_43.dll, DINPUT8.dll, DXCore.dll, DbgHelp.dll, GLU32.dll, GameOverlayRenderer.dll, IPHLPAPI.DLL, InputHost.dll, KERNEL32.DLL, KernelBase.dll, MSASN1.dll, MSVCP140.dll, MSWSOCK.dll, OPENGL32.dll, POWRPROF.dll, PROPSYS.dll, PhysX3Common_x86.dll, PhysX3Cooking_x86.dll, PhysX3_x86.dll, ResourcePolicyClient.dll, SHCore.dll, Secur32.dll, Shipping.dll, SortWindows61.dll, Steam.dll, UMPDC.dll, USER32.dll, VCRUNTIME140.dll, VtuneApi.dll, WINHTTP.dll, WSOCK32.dll, WinTypes.dll, Wldap32.dll, advapi32.dll, appcore.dll, apphelp.dll, bcrypt.dll, bcryptprimitives.dll, binkw32.dll, cfgmgr32.dll, clbcatq.dll, combase.dll, crypt32.dll, cryptbase.dll, cryptnet.dll, cryptsp.dll, d3d.dll, d3d11.dll, d3d12.dll, d3d8.dll, d3d9.dll, d3dx9_43.dll, dbgcore.DLL, dbgcore.dll, dbghelp.dll, ddraw.dll, devobj.dll, dhcpcsvc.dll, dhcpcsvc6.dll, dinput8.dll, dnsapi.dll, drvstore.dll, dwmapi.dll, dxgi.dll, gameux.dll, gdi32.dll, gdi32full.dll, glu32.dll, gpapi.dll, iertutil.dll, imagehlp.dll, imm32.dll, kernel32.dll, mpr.dll, msacm32.dll, msasn1.dll, msctf.dll, msvcp140.dll, msvcp_win.dll, msvcrt.dll, mswsock.dll, netutils.dll, normaliz.dll, nsi.dll, ntdll.dll, ntmarta.dll, nvapi.dll, nvgpucomp32.dll, nvldumd.dll, nvppe.dll, nvspcap.dll, nvwgf2um.dll, ole32.dll, oleaut32.dll, opengl32.dll, powrprof.dll, profapi.dll, propsys.dll, psapi.dll, rpc.dll, rpcrt4.dll, rpcss.dll, rsaenh.dll, samcli.dll, sechost.dll, secur32.dll, setupapi.dll, sfc.dll, sfc_os.dll, shell32.dll, shlwapi.dll, srvcli.dll, sspicli.dll, steam_api.dll, steamclient.dll, storage.dll, tier0_s.dll, tzres.dll, ucrtbase.dll, umpdc.dll, urlmon.dll, user32.dll, userenv.dll, uxtheme.dll, vcruntime140.dll, version.dll, vstdlib_s.dll, win32u.dll, winhttp.dll, winmm.dll, winmmbase.dll, wintrust.dll, wldp.dll, wow64.dll, wow64cpu.dll, wow64log.dll, wow64win.dll, ws2_32.dll, wsock32.dll, xinput1_3.dll

0xc000007b hatası genellikle sürücü veya donanım sorunlarından kaynaklanır. Payday 2'nin kullandığı PhysX bileşenleri üzerinde yoğunlaşmışsınız, bu iyi bir başlangıç noktası. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Ayrıca, Windows'un tüm güncellemelerini kontrol edin. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Problem devam ederse, temiz bir önyükleme yaparak üçüncü parti yazılımların etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra durumu tekrar paylaşabilirsiniz. 👍

0xc000007b hatası genellikle bozuk sistem dosyaları veya donanım sorunlarından kaynaklanır. Öncelikle, Windows'un dosya bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Disk sürücünüzün sağlıklı olduğundan emin olmak için de bir disk taraması yapmanız faydalı olabilir. PhysX ile ilgili DLL dosyalarında sorun olabilir, güncel sürücülere sahip olduğunuzdan emin olun. Temiz bir önyükleme yaparak da sorunun kaynağını daraltabilirsiniz. Başka bir çözüm olarak, oyunu yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri