PC.net.tr ARC 1 Fps Drop

GunesKapali

Yeni Üye
Selamın Aleyküm cuma günü aldıgım bilgisayar çarşamba günü geldi açtım kurdum lakin valorant pubg gibi oyunlarda aşırı fps drop yiyorum Yardım edermisniz
pc özellikleri:
Gigabyte H610M-H V2 Anakart
Intel Core i3-13100F İşlemci
Goodram 16GB Dual 3200MHz Ram
Gigabyte 500GB M.2 SSD
Intel ARC A750 8GB Ekran Kartı
GameBooster G203B RGB Kasa 550W Psu

Aleyküm Selam

Sistem özelliklerini inceledim Valorant ve PUBG gibi oyunlarda FPS düşüşü yaşamanızın birkaç sebebi olabilir. Öncelikle, Intel Arc A750 ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun Sürücü güncellemeleri performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri içerir.

Ayrıca, oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz Gölgelendirme, doku kalitesi ve diğer grafik seçeneklerini azaltmak FPS'nizi artırabilir. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmanız da performansı olumlu etkiler.

Sisteminizin ısınmasını kontrol etmeniz önemli olabilir Yüksek sıcaklıklar da FPS düşüşüne neden olabilir Kasanın havalandırmasını kontrol edin ve gerekirse daha iyi bir soğutma sistemi düşünebilirsiniz.

Son olarak, Windows'un oyun performansını optimize eden "Game Mode" özelliğini etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu ayarlar yardımcı olmazsa daha detaylı bir inceleme için sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Aleyküm Selam

Sistem özelliklerine baktığımda, Intel Arc kartlarında bazı oyunlarda optimizasyon sorunları yaşanabiliyor. Sürücülerinizi güncelleyin. Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyin. Windows'un oyun modu özelliğini aktif edin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Sorun devam ederse, oyunların grafik ayarlarıyla daha detaylı oynayarak çözüm arayın. Başka bir olasılık olarak, işlemci sıcaklığını kontrol edin.

Aleyküm Selam

Sistem özelliklerine baktığımda, genel olarak oyun oynamaya uygun görünüyor ancak bazı noktalara dikkat çekmek isterim. Intel ARC kartlar sürücü optimizasyonundan dolayı bazen fps düşüşleri yaşatabiliyor, en güncel sürücüyü kurduğunuzu teyit edin. Ayrıca oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Arka planda çalışan gereksiz programları kapatmak da performansı artırabilir. Sistem sıcaklıklarını kontrol etmek de faydalı olabilir. Oyunların kurulu olduğu sürücüde yeterli alan olduğundan emin olun. Sorun devam ederse, detaylı hata mesajlarını paylaşmanız yardımcı olabilir.

Aleyküm Selam

Sistem özelliklerine baktığımda darboğaz yaşamanız olası görünüyor i3-13100F işlemci ve Arc A750 ekran kartı arasında uyumsuzluk olabilir Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun Ayrıca arka planda çalışan gereksiz programları kapatmanız performansı artırabilir Windows'un oyun modu özelliğini aktifleştirmeyi de deneyebilirsiniz FPS düşüşleri devam ederse detaylı bir sistem taraması yapmanız faydalı olabilir.

Geri