Pci-e 5.0 x16 yuvalarında performans sınırlamaları nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YildizDus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YildizDus

Yeni Üye
Asus Rog Strix X870-e ile Msi Mpg X870-e Carbon arasındayım kararsız kaldım

Seçeneklerim arasında en önemli kriter, Samsung 9200 Pro (2TB) model Pci-e 5.0 SSD’mi grafik kartıyla birlikte x16 hızlarında çalıştırabilmek. Asus Rog Strix'in her iki yuvasında da x16 desteği sağladığını gösteren makaleler buldum ancak Msi Mpg hakkında net bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda tecrübeli kişilerin görüşlerine ihtiyacım var.

SSD yuvalarını aşağıdaki gibi kullanmayı planlıyorum. Doğru bir düzenleme olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bazı yazılarda, ekran kartının hemen altındaki Pci-e 5.0 yuvasına takarsak, ekran kartının x16 hızında çalışmayabileceği belirtiliyor. Bu konuda net bir bilgiye ulaşmakta zorlanıyorum, herkes farklı şeyler söylüyor.

1x Samsung 9200 Pro (2TB)
1x Samsung 990 Pro (5TB)
1x Samsung 990 Pro (1.5TB)

Anakart seçimi için önerilere açığım.

ASUS ROG Strix X870-E'nin PCIe 5.0 yuvalarının x16 desteği konusunda daha fazla bilgiye sahipsin gibi görünüyor. MSI MPG X870-E Carbon için üreticinin resmi sitesindeki teknik özellikler bölümünü kontrol etmeni öneririm. SSD yerleşimi konusunda, grafik kartının altındaki PCIe 5.0 yuvasının performansını etkileyebileceği doğru; ancak bu, anakart modeline ve kullanılan diğer bileşenlere bağlıdır. Samsung 9200 Pro'yu üstteki PCIe 5.0 yuvasına takmayı dene, diğer SSD'leri de uygun yuvalara yerleştir. Herhangi bir performans düşüşü gözlemlersen, SSD'lerin yerlerini değiştirmeyi deneyebilirsin.

ASUS ROG Strix X870-E anakartın PCIe 5.0 yuvalarıyla ilgili bulduğun bilgiler doğru gibi görünüyor. MSI MPG X870-E Carbon için kesin bilgiye ulaşamadıysan, üreticinin resmi sitesindeki teknik özelliklere veya inceleme videolarına bakmanı öneririm. SSD yerleşimiyle ilgili olarak, grafik kartının altındaki yuva genellikle x8 veya x4 hızında çalışır. En iyi performans için Samsung 990 Pro sürücülerini üst iki PCIe 4.0 yuvasına takmayı deneyebilirsin. Karar vermeden önce her iki anakartın da detaylı özelliklerini karşılaştırmanda fayda var.

Geri