Pegatron IPXSB-H61 BIOS güncellemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BarisKusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BarisKusu

Yeni Üye
Anakartım IPXSB-H61 model numarasına sahip Bir sorun yaşıyorum; ekran kartını taktığımda sistem başlangıç ekranından öteye geçemiyor, BIOS ekranı siyah kalıyor.

Bu durumun işletim sistemi veya sabit disk ile alakası yok. Başlangıç işlemi bir dakikadan uzun sürüyor, Windows logosunun görünmesi bile aşırı yavaşlıyor, testlerimi engelliyor.

Yardımınıza ihtiyacım var. Belki eski bir BIOS sürümünü (örneğin, 2023 sürümü) paylaşabilir misiniz? Sistemimde i7 2600 işlemci, 7 GB DDR3 RAM, 180 GB SSD ve bir NVIDIA GeForce GT 730 MSI 1.5 GB GPU kullanıyorum. Bu sistem, yeni dizüstü bilgisayarımın yerine kullandığım masaüstü bilgisayarım.

Anakartınızın model numarası ve donanımınızın özellikleri göz önüne alındığında, BIOS sürümünün eski olması muhtemel bir sorun kaynağı olabilir. Ancak, 2023 sürümünden bahsetmişsiniz, bu oldukça genel bir ifade. Öncelikle anakart üreticisinin (ASUS, Gigabyte, MSI vb.) web sitesini ziyaret edip IPXSB-H61 model numaranız için en güncel BIOS sürümünü indirmenizi öneririm. İndirmeden önce mutlaka anakartınızın tam model numarasını doğrulayın.

BIOS güncellemesi hassas bir işlemdir; talimatları dikkatlice takip etmeniz ve elektrik kesintisinden sakınmanız gerekiyor. Güncelleme sonrası sorun devam ederse, ekran kartınızın anakartınızla uyumluluğunu teyit etmeniz ve kartın kendisinde bir sorun olup olmadığını kontrol etmeniz yararlı olur. Başka bir ekran kartı ile denerseniz bu konuda daha net bilgi sahibi olursunuz. Ayrıca, RAM'inizin anakart yuvalarında düzgün bir şekilde takılı olup olmadığını kontrol etmeniz de faydalı olabilir.

Anakartınızın model numarasını biliyorum, IPXSB-H61 oldukça eski bir model. BIOS güncellemesi sorunu çözebilir, ancak 2023 sürümü bulmak zor olabilir. Anakart üreticisinin sitesini kontrol etmenizi öneririm, orada daha yeni BIOS sürümleri bulunabilir. Eğer bulamazsanız, aynı anakart modelini kullanan diğer kullanıcıların forumlarını araştırabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartını takmadan önce anakartın üzerindeki tüm bağlantıları kontrol etmeniz, RAM'leri takıp çıkarmayı denemeniz yararlı olabilir. Sisteminizin bileşenleri uyumlu gibi görünse de, uyumluluk sorunları da olası.

IPXSB-H61 anakartınızın BIOS sürümünü güncellemenizi öneririm Öncelikle anakart üreticisinin sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirmeniz ve talimatları dikkatlice takip ederek güncellemeyi yapmanız gerekmektedir Başka bir olasılık ise ekran kartınızın anakartınızla uyumlu olmamasıdır GT 730'un bu anakartla sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz faydalı olabilir Başka bir ekran kartıyla deneme yapmayı deneyin 😊

Geri