Pes 2017 Hata Kodu: 0xc000007b

golgenefesi

Yeni Üye
Geçen hafta, bilgisayarımda Pes 2017 çalıştırmaya çalışırken 0xc000007b hatasıyla karşılaştım. Sistemimde 17 GB RAM, 6 çekirdekli işlemci ve Windows 10 21H2 64-bit işletim sistemi mevcut.

Hata ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bir işlem izleyici kaydı inceledim. Kayıt, Pes2017.exe dosyasının başlatılma sürecinde sorun yaşadığını gösterdi.

İlgili DLL dosyaları arasında; D3DX9_43.dll, IPHLPAPI.DLL, KernelBase.dll, MSVCR100.dll, ve bir dizi diğer sistem kütüphaneleri yer alıyor. Bu dosyaların yükleme sürecinde bir aksaklık meydana gelmiş olabilir.

Bu sorunun çözümü için öneriler bekliyorum. Sistem dosyalarında bir bozulma veya eksik DLL dosyaları olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. SFC /scannow komutunu yönetici olarak çalıştırın. Eğer sorun devam ederse, D3DX9_43.dll gibi belirtilen DLL dosyalarını güncellemeyi veya yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Microsoft'un web sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan bu dosyaları indirebilirsiniz. Ayrıca, Windows güncellemelerini kontrol edip, tüm güncellemeleri kurmanız faydalı olabilir. Başka bir olasılık da, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmektir. Oyunu yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

0xc000007b hatası genellikle boot süreçlerindeki sorunlardan kaynaklanır, Pes 2017'nin başlatılmasıyla ilgili olması disk veya RAM hatası ihtimalini güçlendiriyor. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. SFC /scannow komutunu yönetici olarak çalıştırın. Disk hatalarına karşı da chkdsk C: /f /r komutunu deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, RAM'inizi bellek test programıyla kontrol edin. D3DX9_43.dll gibi eski DirectX bileşenlerine ait DLL dosyalarının güncel olup olmadığını da gözden geçirin. DirectX'i güncellemek faydalı olabilir. Son olarak, temiz bir önyükleme yapmayı deneyebilirsiniz.

Sistem dosyalarınızda bir bozulma ihtimali yüksek görünüyor. Öncelikle Windows'un yerleşik "Sistem Dosyası Denetleyici" (SFC) aracını çalıştırmayı deneyin. Eğer bu işe yaramazsa, DISM aracını kullanarak sistem görüntüsünü onarmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, D3DX9_43.dll dosyasının güncel olup olmadığını kontrol edin veya yeniden indirip yükleyin. Pes 2017'nin güncel olup olmadığını da kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bu adımları denedikten sonra durumu tekrar bildirebilirsiniz. 👍

Geri