Powerline mi, yönlendirici mi? Kablosuz ve kablolu internet dağıtımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buro.1kat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buro.1kat

Yeni Üye
Evin internet erişimini iyileştirmek için çözüm arıyorum. Modemim salonun en uzak köşesinde, fiber kablo nedeniyle yerini değiştiremiyorum. Uzun bir koridor nedeniyle, X ile işaretlediğim odalarda sinyal kalitesi çok düşük.

Kablosuz bir ağ genişletici, yani bir yönlendirici kullanarak kablosuz kapsama alanını genişletebilirim. Ancak oyun oynadığım odada masaüstü bilgisayarım var ve Ethernet bağlantısıyla düşük gecikme süresi istiyorum. Modemden odaya 11 metrelik kablo çekmek istemiyorum.

Powerline adaptörleri araştırdım. Elektrik şebekesi üzerinden internet aktarımı sağladıkları için cazip geldi. TP-Link markasının hem kablosuz hem de Ethernet bağlantısı sunan, ayrıca priz olarak da kullanılabilen modellerini gördüm. Bu yöntemin kararlı ve verimli olup olmadığını merak ediyorum.

Alternatif çözümler de var mı? Örneğin, sadece Ethernet bağlantısı sağlayan daha uygun fiyatlı bir Powerline adaptörünü oyun odasına yerleştirip, Ethernet'i yönlendiriciye bağlamak daha mantıklı olabilir mi? İki TP-Link Powerline modelini (AV1000 ve AV1500) inceledim, aralarındaki farkı tam anlayamadım. Bütçem esnek, en iyi çözüme göre karar vereceğim.

@v3rtecc

@yusuf6554

Geri