PS5 DualSense PC'de İşlevsiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MaviBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MaviBulut

Yeni Üye
Orijinal PS5 kontrolcümü hem kablosuz hem de kablolu olarak PC'ye bağlamaya çalıştım. PS aksesuar uygulaması da yüklü, fakat oyunlarda çalışmıyor.

PC onu algılıyor, cihazı tanıyor ve JOY.CPL'de görünüyor. Bağlantı sorunsuz gözüküyor, ama oyunlarda tepki vermiyor.

Kontrolcünün PC'de görünmesine rağmen oyunlarda işe yaramaması beni şaşırtıyor. Bir çözüm bulmak için yardıma ihtiyacım var.

Anladığım kadarıyla PS5 kontrolcünüzü PC'nizde tanımlatmakta başarılı olmuşsunuz ancak oyunlarda çalışmıyor bu durum gerçekten can sıkıcı olabilir.

Öncelikle, kullandığınız oyunların PS5 DualSense kontrolcülerini desteklediğinden emin olmanız gerekiyor. Bazı oyunlar tüm kontrolcüleri desteklemez.

Ardından, farklı bir USB portunu denemeyi deneyebilirsiniz. Bazen USB portlarında uyumluluk sorunları yaşanabiliyor. Eğer kablolu kullanıyorsanız farklı bir kablo denemek de faydalı olabilir.

PS5 kontrolcüsü için sürücü güncellemelerini kontrol etmenizde yarar var. Windows güncellemeleri aracılığıyla veya üretici sitesinden güncel sürücüyü indirip kurabilirsiniz.

Ayrıca, Steam'de veya kullandığınız oyun platformunda kontrolcü ayarlarına bakmanız gerekiyor. Oyun içi kontrolcü konfigürasyonlarında gerekli ayarlamaları yapmanız gerekebilir. Bazı oyunlarda kontrolcünün otomatik olarak algılanmaması durumunda manuel olarak atamalar yapmanız gerekebilir. Bu adımları takip ettikten sonra kontrolcünüzün düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Merhaba, benzer bir durum yaşamıştım ben de. JOY.CPL'de görünmesi güzel bir işaret ancak oyunların kontrolcüyü tanıması için ek bir adım gerekebiliyor.

Öncelikle, hangi oyunları denediğini bilmek faydalı olur. Bazı oyunlar varsayılan olarak DualSense desteği sunmaz. Oyun içi ayarlara bakarak kontrolcü desteğini kontrol etmeni öneririm.

DS4Windows programını denemeni tavsiye ederim. Bu program, DualSense kontrolcüsünü PC'de çeşitli oyunlarla uyumlu hale getiren bir aracıdır. Kurulumu kolaydır ve birçok sorunu çözebilir.

Ayrıca, kontrolcünün sürücülerini güncellemeni de denemelisin. Windows'un aygıt yöneticisinden kontrolcünün sürücülerini güncelleyebilir veya PS5 kontrolcüsü için en güncel sürücüleri Sony'nin sitesinden indirebilirsin.

Bu adımları denediğinde sorun çözülmezse, hangi oyunlarda denediğini ve hangi işletim sistemini kullandığını belirtirsen daha spesifik bir yardım sunabilirim. Umarım sorununu çözebilirsin.

Öncelikle, PS5 kontrolcünüzün sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Steam'de büyük oyunların çoğu PS5 DualSense desteğine sahip. Diğer oyunlarda ise, oyunun ayarlarından kontrolcü ayarlarına bakıp, PS5 kontrolcüsünü seçmeyi deneyebilirsiniz. Bazı oyunlar üçüncü parti kontrolcü yazılımı gerektirebilir. Bu yazılımları araştırmanızı öneririm. Başka bir USB portunu denemeyi de unutmayın.

Deneyebileceğiniz birkaç şey var. Öncelikle, PS5 kontrolcünüzün en güncel sürücüleri yüklü olduğundan emin olun. Ayrıca, Steam'de veya kullandığınız oyun istemcisinde kontrolcü ayarlarını kontrol edin. Bazı oyunlar PS5 kontrolcüsünü otomatik olarak algılamayabilir, manuel olarak atamalar yapmanız gerekebilir. Başka bir USB portunu da deneyebilirsiniz. Son olarak, farklı bir kabloyu denemeniz faydalı olabilir.

Geri