R5 5700 Sistem Temizliğinden Sonra Düşen FPS Değerleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AcikYol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AcikYol

Yeni Üye
Bilgisayarımın içini temizledikten sonra performansında düşüş gözlemledim. Önceki günlerde donma sorunu yaşamazken, şimdi yüksek kare hızları alamıyorum.

OBS kullanırken fare hareketlerinde takılmalar meydana geliyor. Yayın açmak artık imkansız görünüyor. Sistem temizliğinden önce yüksek FPS değerleri elde ederken, şimdi çok düşük değerlerde kalıyorum.

Donanım güncel olmasına rağmen sorun devam ediyor. Valorant oyununda önceden 350 FPS'nin altına düşmezken, şimdi sadece 140 FPS alabiliyorum. Arka planda Spotify ve Discord dışında başka uygulama çalıştırmıyorum.

Sistem özellikleri şöyle: Ryzen 5 5700 işlemci, RX 6700 XT ekran kartı, 18 GB RAM ve 400 GB SSD. Sorunun neden kaynaklandığını anlayamıyorum.

BIOS ayarlarında bir değişiklik yapmam gerekiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem temizliğinden sonra oluşan performans düşüşü, yanlışlıkla önemli bir bileşenin bağlantısının kopması veya sürücü sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, tüm donanımınızın düzgün takılı olduğundan emin olun. Ekran kartı ve işlemci soğutucularının doğru şekilde monte edildiğinden emin olmak önemlidir. Sürücü güncellemelerini kontrol edin, özellikle ekran kartı sürücülerini en son sürümlere yükseltin. Windows'un güncellemelerini de kontrol etmeniz faydalı olacaktır. BIOS ayarlarında değişiklik yapmadan önce bu adımları deneyin. Sorun devam ederse, ayrıntılı bir sistem tanılama aracı çalıştırabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri