R5 5700X RTX 4070 sistemi için güç kaynağı tavsiyesi

bademsusmesi

Yeni Üye
Vatan Bilgisayar'da MSI MAG A650GN 650W 80 PLUS 120MM FAN güç ünitesinin fiyatını, özelliklerini ve modellerini inceliyorum. Bu ürünün yeterli olup olmadığını merak ediyorum.

Güç ünitesinin kalitesi hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Benim sistemimde AMD Ryzen 5700X işlemci, NVIDIA MSI RTX 4070 ekran kartı, MSI B550M Pro-VDH anakart, 2x18 GB Kingston RAM ve MSI 1.2 TB M.2 SSD bulunuyor.

Sağlam ve güvenilir farklı güç kaynakları önerilerinizi de rica ediyorum. Sistem bileşenlerime uygun en iyi seçeneği belirlemek istiyorum.

MSI MAG A650GN, 650W gücünde bir PSU, sisteminiz için yeterli olabilir ancak RTX 4070 yüksek güç tüketimine sahip bir karttır 650W, biraz sınırlı gelebilir. Daha yüksek güç rezervine sahip bir PSU, sisteminizin uzun ömürlülüğü ve stabilitesi açısından daha güvenli olur. Corsair RM serisi veya Seasonic FOCUS GX serisi gibi markaları değerlendirebilirsiniz. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre daha yüksek wattlı bir model seçmeniz önerilir.

MSI MAG A650GN, 650W gücünde olmasıyla sisteminiz için yeterli olabilir ancak 4070 gibi güçlü bir ekran kartı ile yük altında daha fazla güç çekebilir. Daha yüksek wattlı bir güç kaynağı daha güvenli bir tercih olurdu. Corsair RM650x veya Seasonic FOCUS GX-650 gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Bu markalar kalite ve güvenilirlikleriyle tanınır. Fiyat performans açısından da iyi seçenekler sunarlar.

Geri