R7 7700X RX 7900 XTX sistemi için kesintisiz güç kaynağı tavsiyesi

golgesuzlugu

Yeni Üye
Güçlü bir oyun bilgisayarı kurdum ve ona uygun bir UPS arıyorum. Sistemim AMD Ryzen 7 7700X işlemci, 38MB önbellekli, 120W güç tüketimine sahip, AM5 soketli bir işlemci içeriyor.

Bellek olarak Kingston Fury Renegade 36 GB (2x18) DDR5 6600MHz CL32 RAM kullanıyorum, AMD EXPO onaylı. Depolama için Lexar NM800 1.4TB M.2 NVMe SSD'yi tercih ettim, soğutuculu ve hızlı.

Anakartım Gigabyte B650 Aorus Elite AX, Wi-Fi 6E ve B650 yonga setiyle donatılmış bir model. Ekran kartım ise Gigabyte Radeon RX 7900 XTX Gaming OC 18GB GDDR6 belleğe sahip, güçlü bir kart.

Kasa olarak DeepCool Matrexx 70 mesh, 800W 80Plus Gold sertifikalı ve 5 adet RGB fanlı bir kasa seçtim. İşlemci soğutucum ise FSP Hydro G Pro, 2x140mm ARGB fanlı bir sıvı soğutucu.

Bu donanıma uygun, 2000-4000 TL aralığında bir UPS önerisi rica ediyorum.

Sisteminiz oldukça güçlü görünüyor. 2000-4000 TL aralığında önerim, güç kapasitesi ve çalışma süresine dikkat ederek APC Back-UPS Pro veya Eaton 5P serilerine bakmanız olur. 750VA veya üzeri bir model seçmeniz, sisteminizin ani güç kesintilerinden etkilenmemesini sağlayacaktır. Online UPS'lere bakmayı da düşünebilirsiniz, ancak bu biraz daha yüksek bütçeler gerektiriyor. Seçiminizi yaparken, kasa boyutunuza da uygun bir UPS seçmeniz önemli.

Sisteminizin güç tüketimi oldukça yüksek, özellikle RX 7900 XTX ile birlikte. 2000-4000 TL bütçeniz için APC Back-UPS Pro BR1500G veya benzer güç kapasitesinde bir UPS modeli incelemenizi öneririm. Bu aralıkta, daha uzun süreli kesintisiz güç sağlayan ve pil ömrü daha yüksek modeller bulabilirsiniz. Güvenilir bir marka tercih etmeniz, uzun vadede size avantaj sağlayacaktır. Satın almadan önce ürün özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını dikkatlice inceleyin.

Geri