Ram 3200 Mhz çalışmıyor

DenizCekilirken

Yeni Üye
Ram'lerim 3600 Mhz olmasına rağmen, en fazla 2100 Mhz'de çalışıyorlar. BIOS'tan XMP profilini etkinleştirmeyi denediğimde, bir hata alıp eski ayarlara dönüyor.

Bir arkadaşım, belleklerin nasıl takıldığını sordu. Ona, sol taraftan 1. ve 3. slotlara taktığımı söyledim. Ancak, anakart kılavuzunda, sağ taraftan 1. ve 3. yuvalara takılması gerektiği yazıyormuş.

Bu yüzden 3600 Mhz'i kullanamama sebebim yanlış takma işleminden mi kaynaklanıyor, yoksa ramlerimin kendisinde mi bir sorun var? Anakart ve CPU-Z raporlarını ekledim.

Anakartım Asus TUF GAMING X570-PLUS, işlemcim ise AMD Ryzen 7 3700X ve 2025 yılının Nisan ayının 20'sinde CPU-Z tarafından doğrulandı. Ram kapasitem ise 15360 MB.

Bellekleri anakart kılavuzunda belirtilen şekilde, sağ taraftan 1. ve 3. slota takmayı denemelisin. Bu, XMP profilinin çalışmasını sağlayabilir. Eğer sorun devam ederse, RAM'lerin uyumluluk listesinde olup olmadığını Asus'un sitesinden kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, BIOS'unu güncellemeni de düşünebilirsin. Sonrasında da CPU-Z ekran görüntülerini yeniden paylaşabilirsin.

Son mesajlar

Geri