Ram hızını nasıl arttırabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehir

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar, Ryzen 7 8700X işlemci, Gigabyte B550M Aorus Elite anakart, Gigabyte RX 6700 XT ekran kartı ve 36 GB Viper 7200 MHz RAM kullanıyorum. Bilgisayarımın özelliklerinde RAM frekansı 5400 MHz olarak gözüküyor.

Bu frekansı yükseltmeli miyim, emin değilim. İşlemcinin ve anakartın desteklediği değerler konusunda kafam oldukça karışık. Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

RAM'ler 18 GB + 18 GB şeklinde iki slota takılı. Performans artışı sağlayıp sağlamayacağını öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

B550M Aorus Elite anakartın 7200 MHz RAM'leri desteklese de, Ryzen 7 8700X işlemciyle bu frekansta çalışması garanti değil. 5400 MHz'de kararlı çalışıyorsa, öncelikle bu frekansta stres testleri yapmanı öneririm. Sonrasında BIOS'tan XMP profilini etkinleştirerek 6000 MHz gibi bir değere kademeli olarak yükseltmeyi deneyebilirsin. Performans artışı oyunlarda daha belirgin olabilir ancak beklentini çok yüksek tutma. İki farklı 18 GB RAM kullanmanın bir performans kaybına yol açması beklenmez. 😊

Geri