Ram'ler 2666 MHz'de Çalışıyor, XMP Aktif Olmasına Rağmen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cizgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cizgi

Yeni Üye
Belleklerimin 3600 MHz hızında çalışmasını bekliyordum fakat XMP özelliğini etkinleştirmeme rağmen 2666 MHz'de çalışıyorlar. B450M S2H V2 anakartım için bir BIOS güncellemesi yükledim geçen ay.

Anakartımın yazılımını güncelledim fakat sorun devam ediyor. RAM'lerin hızını yükseltmek için başka bir çözüm arıyorum.

Sorunu çözmek için önerilerinizi bekliyorum.

BIOS'ta XMP profili doğru seçili olduğundan emin olunuz CPU-Z ile RAM hızını teyit ediniz. Başka bir XMP profili varsa deneyebilirsiniz. RAM'lerin anakart ile uyumlu olduğundan emin olmak için anakart üreticisinin web sitesindeki uyumluluk listesini kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ederse, varsayılan ayarlara dönüp tekrar deneyebilirsiniz. Son çare olarak, RAM'leri başka bir sistemde test edebilirsiniz.

BIOS güncellemesinden sonra XMP profilinin doğru şekilde yüklenmediği olur. Anakartınızın üretici sitesinden en son BIOS sürümünü tekrar kontrol edin ve yüklemeyi deneyin. RAM'lerin uyumluluk listesine bakın. XMP profilini seçtikten sonra, sisteminizin yeniden başlatılmasını sağlayın. Ayrıca, işlemcinizin 3600 MHz RAM'leri desteklediğinden emin olun. Sorun devam ederse, RAM'lerin farklı slotlara takılmasını deneyebilirsiniz.

Geri