rEFInd Önyükleme Yöneticisi Kurulumu Windows 10'da

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ates
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ates

Yeni Üye
Windows 10'da rEFInd önyükleme yöneticisini nasıl kuracağınızı açıklayacağım. Çift işletim sisteminiz yoksa bu adımları atmanıza gerek yok.

Sistem özelliklerim şunlardır: İşlemci: i7-3770, Bellek: 10GB Corsair, Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 760, Depolama: 1.5TB Seagate, İşletim Sistemi: Windows 10, Ubuntu 20.04, macOS Ventura.

Kuruluma başlamadan önce, "rEFInd Boot Manager" dosyasına ve bir sıkıştırma programına (WinRAR, 7-Zip gibi) ihtiyacınız olacak.

Öncelikle, bilgisayarınızın BIOS ayarlarından "Güvenli Önyükleme" (Secure Boot) seçeneğini devre dışı bırakın. İndirdiğiniz "refind-bin-0.12.2" klasörünü "C:" sürücüsüne kopyalayın. Klasörün konumu şu şekilde olmalıdır: C:\refind-bin-0.12.2

"refind-bin-0.12.2\refind" klasörüne girin ve "refind.config-sample" dosyasının adını "refind.config" olarak değiştirin.

Yöneticisi olarak açtığınız komut satırında (CMD) aşağıdaki komutları sırayla çalıştırın:

mountvol T: /S

cd..
cd..

xcopy /E refind-bin-0.12.2 T:\efi\refind\

T:

cd EFI\refind\refind

bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\refind\refind\refind_x64.efi

İşlem tamamlandı. Bilgisayarınızı yeniden başlatın; yeni önyükleme ekranını göreceksiniz.

Bu arayüzü daha hoş temalarla özelleştirebilirsiniz. Örneğin, benim kullandığım tema şu şekilde: (Görsel eklenebilir)

Bu temanın indirme bağlantısı ve kurulum adımları: EvanPurkhiser/rEFInd-minimal. Daha fazla tema için şu kaynağa bakabilirsiniz: The rEFInd Boot Manager: Theming rEFInd.

Geri