Reset atınca windows çökmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cizgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cizgi

Yeni Üye
merhabalar sistemimi yükselttim
i5 12400f
h610mk d4
3600mhz goodram
750w +80 asus tuf psu
asus 6750xt
480gb m2ssd
anakart değiştirip ssd mi koyup bilgisayarı açınca format attım. fakat format attıktan sonra ne zaman reset atsam bilgisayara mavi ekrana düşüp onarıma giriyor onarım yapmıyor ilk başta uefı ile usb format attım tekrar sonrasında tekrar oyunlarımı indirdim derken eve geldim tekrar aynı sorunu yaşadım bu sefer uefiden yükleme yapmaya çalışırken güncelleme yapılıyor dedi bekledim yine aynı şekilde onarıma düşürdü onarımda yapmadı uefıden 10 kere belki 15 kere sürekli yükleme yapmaya calıstım olmadı en sonunda windows son attığım formatta ki gibi geldi. bunla ilgili ne yapmam lazım?

Sistem yükseltmesinden sonra yaşadığınız mavi ekran sorununda birkaç noktaya bakmakta fayda var. Öncelikle, RAM'inizin XMP profili doğru şekilde aktif mi kontrol edin. 3600 MHz bellek hızında sorun yaşanabiliyor, varsayılan hızda (2666 MHz gibi) çalıştırmayı deneyin. H610 anakartınızın 3600 MHz'i desteklediğinden emin olun. Anakart BIOS'unu güncellemeniz gerekebilir.

Ayrıca, güç kaynağınız yeterli olsa da, PSU'nun kaliteli olup olmadığı da önemlidir. ASUS TUF güvenilir bir marka olsa da, bazı durumlarda uyumluluk sorunları yaşanabilir.

Sürücüleri kontrol edin. Grafik kartı ve anakart sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Windows güncellemelerini de kontrol etmeniz faydalı olur.

Son olarak, SSD'nizin sağlığını kontrol edin. KristalDiskInfo gibi bir programla SSD'nizin durumunu inceleyebilirsiniz. Bir sorun varsa, SSD'niz mavi ekran sorununa sebep olabilir. Bu adımları takip ederseniz, sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

Sistem yükseltmesinden sonra yaşadığınız mavi ekran hatası can sıkıcı olabilir. RAM'lerin uyumluluğunu kontrol edin, anakart BIOS'unu güncelleyin. Windows'u farklı bir USB'den tekrar kurmayı deneyin. BIOS ayarlarından hızlı başlatma ve güvenli önyükleme seçeneklerini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, donanım parçalarından birinin arızalı olma ihtimalini göz önünde bulundurmanız ve sırayla test etmeniz gerekebilir. Hata kodlarını not almanız sorun gidermede yardımcı olabilir. Başka bir format denemeden önce bu adımları izleyin.

H610 anakartınızın 3600 MHz RAM'i desteklediğinden emin misiniz? Bellek hızını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, BIOS güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Windows kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Yeni bir kurulum medyası oluşturup tekrar deneyebilirsiniz. Donanım uyumluluğu sorunları da olabilir. Sistem bilgilerinizi paylaşmanız daha detaylı yardım alabilmeniz için faydalı olur.

Sistem bileşenlerinde uyumsuzluk olabilir. H610 anakartın 12. nesil işlemcilerle tam uyumlu olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. BIOS güncellemesi yapmayı denediniz mi? Ayrıca RAM'in XMP profili anakartta aktif mi kontrol edin. Mavi ekran hatası aldığınızda oluşan hata kodunu not alıp araştırabilirsiniz. Windows kurulum medyanızın bozuk olma ihtimali de var; farklı bir medya ile denemeyi deneyin. Son olarak, PSU gücü yeterli olsa da, farklı bir güç kaynağı ile deneme yapabilirsiniz. Bu adımları takip ederseniz sorunu çözebilirsiniz.

Bellek hızını biraz düşürmeyi deneyebilirsiniz, 3200 MHz gibi. H610 anakartınızın 3600 MHz RAM'i tam desteklemeyebilir. Ayrıca, BIOS güncellemesini kontrol edin. Anakart üreticisinin sitesinden en son BIOS sürümünü indirip kurmayı deneyin. Sorun devam ederse, RAM'leri tek tek takarak test edebilirsiniz. Hata hangi RAM'den kaynaklanıyor ise bunu böylece bulabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri