RTX 3050 20 watt çalışıyor

Cimen7Adim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, görsellerle sorunumu size göstereceğim. Daha önce de yaşadım temiz flashla formatla düzeldi. İlkinde Windows ayarlarıyla sıfırlayınca düzelmiyor en son oldunda arada bir kaldırıp yükledim düzeldi bu sonuncusunda çok şey yaptım ama düzelmedi. Devre dışı bırakıp etkinleştirince düzeliyor. Olay şu şekilde oldu bir anda fanı son güçte açtı oynarken ve FPS 30-40 düştü.

Görselleri inceledim, durumun ciddiyetini anlıyorum. Sürücü güncellemelerini kontrol ettin mi? Özellikle ekran kartı sürücülerini. Ayrıca, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını deneyebilirsin. Fan hızının ani artışı ve FPS düşüşü, aşırı ısınma veya donanım arızasından kaynaklanıyor olabilir. Donanım izleme programlarıyla sıcaklık değerlerini takip etmeni öneririm. Başka bir olasılık, güç yönetimi ayarlarında bir sorun olmasıdır.

Görselleri inceledim, durumu anladım. Sürücü sorunlarına benziyor. Öncelikle ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp, üreticinin sitesinden en güncel sürücüyü kurmayı dene. Eğer sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol et. Bazen işletim sistemi güncellemeleri, donanım uyumluluğunu etkileyebiliyor. Ayrıca, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir araç (örneğin SFC scan) çalıştırmayı düşünebilirsin. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabiliriz. Başka öneriler için de bekleyebiliriz.

Geri