RTX 3060 veya RX 6750 XT arasında kaldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sevgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sevgi

Yeni Üye
İki farklı sistem arasında kararsız kaldım. Birinci sistemde RAM ve kasayı yükselttim. Bu güncellemeyle birlikte sistemin performansı gözle görülür şekilde iyileşti.

İkinci sistemde ise sadece RAM yükseltmesi yaptım. Sistem performansında bir artış oldu, ancak birinci sistem kadar belirgin değil.

14.000 TL’lik bir sistem kurdum fakat güç kaynağına güvenmiyorum. Yeni bir güç kaynağı satın alacak param kalmadı. Bu yüzden, mevcut sistemi iptal edip birinci sisteme geçmeyi düşünüyorum. Bu kararın doğru olup olmadığını bilmiyorum, fikirlerinizi bekliyorum.

14.000 TL'lik sistemde güç kaynağı endişen oldukça önemli. Birinci sistemde hem RAM hem kasa yükseltmesiyle elde ettiğiniz performans artışı, ikinci sisteme göre daha büyük olduğu için geçiş mantıklı olabilir. Güç kaynağı sorunu çözülmeden ilerlememek daha doğru olur, belki ikinci el bir güç kaynağıyla çözüm bulabilirsiniz. Uzun vadede daha güvenilir bir sistemin avantajlarını düşünün.

14.000 TL'lik sistemin güç kaynağı endişenizi anlıyorum. İlk sistemdeki performans artışı daha belirgin olduğu için geçiş mantıklı olabilir. Ancak, ikinci sistemdeki RAM yükseltmesinin de olumlu etki yaptığını göz önünde bulundurmanızda fayda var. Güç kaynağını ileride değiştirmeyi planlayarak birinci sisteme geçebilirsiniz. Bütçenizi ve uzun vadeli planlarınızı göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm. İyi düşünmeniz dileğiyle. 👍

Geri