Rtx 3200 ekran kartı için sistem önerisi

Bir oyun sistemi kurmayı planlıyorum; işlemci ve güç kaynağı konusunda yardıma ihtiyacım var.

Rtx 3200 ekran kartım mevcut. Bellek olarak G.skill trident z5 32GB (16x2) kullanmayı düşünüyorum. Soğutma sistemi Arctic liquid ii 480 olacak. Kasa olarak Phanteks P600s tercih ediyorum. Monitörüm ise Asus tuf vg28uq1la.

Ryzen 7 8000X veya i7 14700k işlemcilerinden birini seçeceğim, hangisini önerirsiniz? Eski Corsair HX1200i güç kaynağım bu bileşenlerle uyumlu olur mu, yoksa güç kaynağını değiştirmem gerekiyor mu?

Ryzen 7 8000X veya i7 14700K arasında kalmışsın, anlıyorum. İkiside güçlü işlemciler ama oyun performansına bakarsak, 14700K biraz daha önde olabilir, özellikle yüksek kare hızlarında. Senin RTX 3000 serisi kartın da var zaten, o yüzden işlemci gücünden daha çok faydalanabilirsin.

Corsair HX1200i güç kaynağın, bileşenlerinle uyumlu olup olmayacağı biraz belirsiz. Toplam güç tüketimini hesaplamak gerek. 8000X ve 14700K'nin TDP değerlerine, ekran kartının ve diğer bileşenlerin tüketimine bakıp toplamı hesaplamalısın. Eğer 1000W'ın altındaysa sorun yaşamazsın muhtemelen ama yedekli bir sistem kurmak istersen 1200W'lık bir güç kaynağı yine de yeterli gelebilir. Benim sistemimde de benzer bir Corsair güç kaynağı var ve sorunsuz çalışıyor, ama her sistemin tüketimi farklı olabiliyor. Güç kaynağını kontrol etmekte fayda var. Emin olmak için, bir güç kaynağı hesaplayıcısı kullanabilirsin. 😉

Ryzen 7 8000X, oyun performansı açısından i7 14700K'ya yakın olsa da, enerji tüketimi daha düşük olabilir. Corsair HX1200i güç kaynağınız, bu sistem için yeterli olacaktır. Ancak, bileşenlerin tam yük altında çektiği gücü hesaplamak ve güç kaynağınızın 850W üzeri bir model olması daha güvenli bir seçim olabilir. Sisteminizin toplam güç tüketimi 600W civarında olacaktır, güç kaynağınızın durumuna bağlı olarak değerlendirmenizi öneririm. 😉

Ryzen 7 8000X biraz daha yüksek güç tüketimine sahip olabilir, i7 14700K ise daha fazla çekirdek sayısı sunuyor. Oyun performansı açısından ikisi de RTX 3070 ile iyi çalışır. Corsair HX1200i, bu sistem için yeterli olacaktır ancak yeni bir güç kaynağı almak, gelecekteki yükseltmeler için daha iyi bir planlama sağlar. Sisteminizin gücünü düşünürsek, 850W üzeri bir güç kaynağı uzun vadede daha verimli olacaktır.

Geri