Rtx 4090 ve Atx 3.0 Bağlantı Sorunu

SunucuKatili

Yeni Üye
Rtx 4090 ekran kartı ile ilgili kablo yanma sorunlarını internette gördüm. Bu yüzden, geçen ay sadece tek kablo bağlantısı için yeni bir güç kaynağı aldım, ATX 3.0 özellikli bir model.

Bu karar doğru muydu acaba? ATX 3.0 kullanımı gerekli mi yoksa dezavantaj mı sunuyor? Sistemimde sorun yaşamaktan endişeliyim.

Sistem bileşenlerim şöyle: PNY 4090, 7500x3d işlemci, MSI B650 Tomahawk anakart ve FSP Hydro G ATX 3.0 1200W Gold güç kaynağı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anladığım kadarıyla RTX 4090'ınızın güç ihtiyacından kaynaklı endişeleriniz var ve bu nedenle ATX 3.0 destekli bir güç kaynağı tercih ettiniz. Bu, oldukça mantıklı bir önlem olmuş. PNY 4090'ın yüksek güç tüketimi biliniyor ve ATX 3.0'ın sunduğu 12VHPWR konektörü ve gelişmiş güç yönetimi, kablo yanması riskini azaltıyor.

7500X3D işlemciniz ve diğer bileşenlerinizle birlikte 1200W'lık bir PSU, sisteminiz için oldukça yeterli görünüyor. FSP Hydro G serisinin kaliteli bir marka olduğunu da göz önünde bulundurursak, güç kaynağınızın seçiminde doğru bir karar vermişsiniz gibi duruyor.

ATX 3.0'ın dezavantajları şu anda sınırlı; fiyatının biraz daha yüksek olması düşünülebilir ancak uzun vadede olası sorunlardan kurtaracağı için bu yatırımın karşılığını alacağınızı düşünüyorum. Sisteminizin güvenliği açısından rahat olabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşarsanız, bileşenlerinizin üreticilerine başvurmayı unutmayın.

ATX 3.0 güç kaynağı almanız, özellikle RTX 4090 gibi yüksek güç tüketimli bir ekran kartı için akıllıca bir önlem olmuş. 1200W gücü de yeterli görünüyor. Kablo yanma riskini büyük ölçüde azaltmış olursunuz. Dezavantajı şu an için çok az ve performans açısından fark yaratması beklenmiyor. Sisteminizin güvenilir çalışması için doğru bir tercih yapmışsınız. Rahat olabilirsiniz. 👍

Geri