Rufus ile Oluşturulan ISO'nun Kaydı

SokaginRuhu

Yeni Üye
Geçen ay bir Windows 10 ISO dosyası edindim ve Rufus programıyla sisteme yazdırdım. Rufus, "gizlilik sorularını atla", "yerel kullanıcı hesabı oluştur", "BitLocker'ı kapat" gibi ek seçenekler sunuyor. Bu ayarları içeren bir ISO dosyası oluşturmak istiyorum çünkü Ventoy kullanmayı planlıyorum. Bunun nasıl yapılabileceğini öğrenmek istiyorum.

Rufus'un özelleştirme seçenekleri Windows 11 ISO dosyaları için de mevcut. Aynı şekilde, burada da ek ayarlar yapılabiliyor. Bu yüzden, yine ISO'ya kaydetme işlemi için bir yol arıyorum.

Rufus'un sunduğu özelleştirme seçeneklerini doğrudan ISO dosyasına yansıtamazsınız. Rufus, USB'ye yazma işlemi sırasında bu ayarları uygular. Ventoy kullanacaksanız, önce Windows 10 veya 11 ISO dosyanızı standart şekilde Rufus ile bir USB sürücüye yazdırmanız gerekir. Ventoy, yazılımı kurulum aşamasında bu ayarları belirlemenize olanak tanır. Yani ISO dosyasını değiştirmeye gerek yok. Windows kurulumu başlangıcında, size bu seçenekler sunulacaktır. Bu şekilde gizlilik sorularını atlayabilir, yerel kullanıcı hesabı oluşturabilir ve BitLocker'ı devre dışı bırakabilirsiniz.

Geri