Rx 570 sistemi güncellemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kalemsiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kalemsiz

Yeni Üye
Selamlar herkese

2017 yılının Kasım ayında topladığım bilgisayarımda RX 570 ekran kartı, i5 6500 işlemci, 20 GB Kingston RAM ve B150 m Bazooka anakart bulunuyor.

Geçtiğimiz 8 ayda Valorant ve CS:GO gibi oyunları sorunsuz çalıştırıyordum ancak şimdi performans yetersiz kalıyor. Yeni bir sistem kurmayı önümüzdeki yıl planlasam da, o zamana kadar geçici bir çözüm arıyorum.

Sorun şu: mevcut sistemi az bir bütçeyle nasıl iyileştirebilirim? Mesela ikinci el bir i3 10100F almak bir nebze olsun yardımcı olur mu? Sistemimin en zayıf noktası işlemci olduğundan bu soruyu soruyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Bütçenizi bilmeden kesin bir şey söylemek zor ancak i3 10100F, i5 6500'den biraz daha iyi performans sunacaktır. Ancak anakartınızın uyumluluğunu kontrol etmeniz gerekmekte. Ram'iniz yeterli gibi görünüyor. Öncelikle oyun içi ayarları düşürmeyi deneyin. Sürücü güncellemelerini kontrol edin. Termal macun değişimi de performansı artırabilir. İkinci el bir işlemci almadan önce, bu adımları denemenizi öneririm. Sonuçlara göre daha net bir karar verebilirsiniz.

Geri