RX 5700 XT oyunlarda kapanma sorunu

BuzCicegi

Yeni Üye
Ekran kartım oyunlarda beklenmedik bir şekilde kapanıyor. Dün Windows 11 işletim sistemini kurup en yeni AMD sürücüsünü yükledim.

Oyun başlattığımda monitör görüntüsü kayboluyor, bilgisayardan kesik kesik sesler geliyor, ardından ekranda garip renkler beliriyor. Bu durum tekrar tekrar yaşanıyor.

Sistemimde 750W'lık bir güç kaynağı var, yeterli gücü sağlıyor. Sorunun ne olduğunu anlayamıyorum, oyun oynayamıyorum.

Donanımım şöyle: i7 13900K işlemci, ASUS ROG STRIX RX 5700 XT ekran kartı ve MSI MAG 700W 80Plus güç kaynağı.

Yeni Windows 11 kurulumu ve sürücü güncellemesi sonrası yaşanan bu sorun, muhtemelen sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle AMD sürücüsünü kaldırıp, daha eski bir sürücü sürümü denemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, ekran kartınızın sıcaklığını kontrol etmek önemli. Yüksek sıcaklık da benzer sorunlara yol açabilir. Ekran kartı sürücülerini temiz bir şekilde kaldıran DDU programını kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, Windows 11'i onarmayı veya daha eski bir Windows sürümüne geri dönmeyi düşünebilirsiniz. Başka bir olasılık da güç kaynağının, özellikle de PCIe güç konektörlerinin sağlam olup olmadığının kontrolüdür.

Yeni Windows 11 kurulumu ve sürücü güncellemesinden sonra böyle bir sorun yaşamanız olası. Öncelikle, AMD sürücüsünü kaldırıp, daha eski bir sürümünü denemeyi deneyebilirsiniz. Sistem dosyalarının bozulmuş olma ihtimali de göz önünde bulundurulmalı. Windows onarımını çalıştırmanız faydalı olabilir. Ayrıca, ekran kartının güç kablolarını kontrol etmenizde fayda var. Güç kaynağı yeterli olsa da, bağlantı sorunu olabilir. Son olarak, ekran kartı sıcaklığını kontrol etmek için bir izleme programı kullanabilirsiniz; aşırı ısınma da benzer sorunlara yol açabilir. Başka bir sorunla karşılaşmamanız dileğiyle.

Geri