RX 580 soğutma sorunum

SakinBosluk

Yeni Üye
MSI Armor RX 580 ekran kartımı ikinci el aldım ve genel olarak memnunum, fakat ısınma problemi yaşıyorum. Yaklaşık üç ay önce termal macununu MX6 ile yeniledim. Bu işlem pek bir fark yaratmadı. Kartı undervolt ile kullanıyordum, boşta 40 derece civarındaydı, yük altında ise maksimum 58 dereceye çıkıyordu; fanlar ise 1800-2000 RPM arasında çalışıyordu.

Geçtiğimiz ay 60Hz monitörümü 160Hz'lik bir ekranla değiştirdim. Bu değişiklikten sonra sıcaklıklar arttı, boşta 48 derecenin altına düşmüyor ve fanlar sürekli çalışıyor. Oyunlarda sıcaklık 65 dereceye kadar çıkıyor ve fanlar çoğunlukla 2200 RPM'nin altında kalmıyor. 65 derece çok yüksek değil gibi dursa da fan gürültüsü inanılmaz yüksek, kulaklıkla bile rahatsız edici. Termal macunu tekrar değiştirmeyi düşündüm ancak pek fayda etmeyeceğini düşünüyorum.

Bu yüksek sıcaklık ve aşırı gürültüyü nasıl azaltabilirim? Başka çözüm önerileri var mıdır?

Monitör değişikliğinin etkisi düşündürücü Yeni ekranın kartın güç tüketimini artırması olası. Öncelikle MSI Afterburner gibi bir programla güç limitini düşürmeyi deneyebilirsin. Fan eğrisini manuel olarak ayarlayarak düşük devirlerde daha iyi soğutma sağlayabilirsin. Toz temizliği de önemli bir adım. Eğer sorun devam ederse, soğutucuyu komple değiştirmeyi düşünebilirsin; daha büyük bir soğutucu ile daha iyi sonuçlar alabilirsin.

Geri