Rx 6650 Xt, Platoon 600W Güç Kaynağıyla FiveM Oynarken Arıza

HayaletKoku

Yeni Üye
FiveM oynarken, yüksek grafik ayarlarında yaklaşık 25 dakika sonra, bir patlama sesi duyuldu ve ardından yanık kokusu yayıldı. Bilgisayar anında kapandı; hemen güç kablosunu çıkardım. Kasa açıldı, ekran kartı kontrol edildi, fakat koku ondan gelmiyordu. Güç kaynağını kontrol ettim, yanık kokusu oradan geliyordu.

Güç kaynağını söktüm, fakat dışarıdan bir hasar göremedim. Kokunun yoğunluğu 12 dakika sonra azaldı. Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, hangi parçaların zarar görmüş olabileceğini merak ediyorum.

Sistem bileşenlerim şöyle: Ryzen 5 5600, MSI A520M-A Pro anakart, RX 6650 XT ekran kartı, 10GB RAM, 600GB Colorful SSD ve Platoon 600W güç kaynağı. Bilenler “Bu sisteme o güç kaynağı yeter mi?” diye sorabilir; ekran kartını iki hafta önce aldım. Güç kaynağı zaten bilgisayarı açarken çok gürültülü çalışıyordu. Sonuçlarını gördüm, ama geç kaldım.

Arkadaşım bugün öğleden sonra gelecek, tüm parçaları onunla birlikte test edeceğim. Sizce ne yapmalıyım? Her şeyi sökmüşken, tüm parçaları temizleyip parlatayım.

Diğer bileşenlerden koku gelmediğini tekrar belirteyim.

Öncelikle sakin olmalısın, güç kaynağının yanmış olması ciddi bir durum ancak daha büyük bir sorun yaşanmaması iyi. Arkadaşınla tüm parçaları test etmen doğru bir yaklaşım. Güç kaynağı kesinlikle değiştirilmeli, 600W RX 6650 XT için yeterli görünse de, gürültülü çalışması ve yanması güvenilir olmadığını gösteriyor. Diğer parçaların da zarar görüp görmediğini test ettikten sonra gerekli değişimleri yapmalısın. Parçaları temizlemekte fayda var ancak öncelikle işlevselliklerini kontrol et. Yeni bir güç kaynağı seçerken daha kaliteli ve güvenilir bir marka tercih etmeni öneririm.

Son mesajlar

Geri