RX 6750 XT Güç Sınırı Aşılmıyor

BaykusGecesi

Yeni Üye
Stres testinde ekran kartım 180W'ı geçmedi. Çeşitli forumları inceledim, ancak bir çözüm bulamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sistem bileşenlerim şöyle: RX 6750XT ekran kartı, 12GB DDR5 RAM, 800GB NVMe SSD, 600W +80 Gold Corsair güç kaynağı, R5 7500F işlemci ve X670E pg lightning anakart. Bu sorun beni oldukça zorluyor.

Sorunun güç kaynağı ile ilgili olabileceğini düşünüyorum, ancak emin değilim. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Başka önerileriniz varsa, memnuniyetle dinlerim.

RX 6750XT kartın 180W'ı geçmemesine birkaç neden olabilir. Güç kaynağı elbette olası bir sebep, 600W yeterli gibi görünse de, güç dağılımı ve kablolamada sorunlar olabilir. Anakartınızın BIOS ayarlarını kontrol edin, PCIe güç limitlerini artırmak gerekebilir. Ayrıca, stres testinin türü ve kullanılan yazılım da önemlidir. Farklı bir stres testi programı deneyebilirsiniz. Son olarak, ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Bu adımları denediğinizde durumun değişip değişmediğini belirtebilirsiniz. Başka bir olasılık da termal throttling'dir, yani kart aşırı ısındığı için performans düşüşü yaşayabilir. Kartınızın sıcaklığını kontrol edin.

600W güç kaynağı RX 6750XT için genellikle yeterlidir ancak bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Stres testinde kullanılan programı ve ayarlarını paylaşmanız faydalı olur. Ayrıca, güç kaynağının kablolarının düzgün takıldığından emin olun. BIOS'ta güç limit ayarlarına bakabilir, PCI-e güç konektörlerini kontrol edebilirsiniz. Sisteminizin sıcaklıklarını da göz önünde bulundurmak önemlidir. Sorunun kaynağını daraltmak için bu adımları deneyebilirsiniz. Başka bir stres testi programı ile de deneyebilirsiniz.

Geri