RX 7820 XT Sistemde Oyun Donmaları

DagTepesinde

Yeni Üye
Oyunlarda sürekli takılmalar yaşıyorum, akıcılık tamamen kayboluyor. Bilgisayarımı İtopya'dan yaklaşık iki ay önce toplamıştım.

Geçtiğimiz ay garantiye yolladım, ardından servise yönlendirildi. İşlemci ve depolama birimi değiştirildi, diğer bileşenler kontrol edilip sorunsuz olduğu belirtildi.

Bilgisayar geri geldi fakat sorun devam ediyor. İki adet M.2 sürücüm var, her ikisine de yeni kurulum yaptım ama bir değişiklik yok.

1090p bir monitör kullanıyorum ve sorunun kaynağının bu olabileceğinden şüpheleniyorum. Monitörün bu soruna yol açıp açmadığını nasıl anlayabilirim?

Sistemimde ASUS Radeon RX 7820 XT Dual ekran kartı, R5 7700 işlemci, 18x2 Corsair RAM, CT520P5Pssd8 M.2 SSD, Kingston snv3S1200G M.2 SSD, ASUS Prime A640M-A CSM anakart, Cooler Master Masterliquid 260mm sıvı soğutucu ve FSP hydrok Pro bronz 800W güç kaynağı bulunuyor.

Monitörün yenileme hızını kontrol etmeni öneririm. 1090p çözünürlükte yüksek yenileme hızları sorunsuz oyun deneyimi için önemlidir. Ayrıca, ekran kartı sürücülerini güncellemeyi ve oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Donanım sorun giderme araçlarını kullanarak sisteminizi detaylı olarak analiz edebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, İtopya ile tekrar iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

Monitörün yenileme hızını kontrol etmeni öneririm. 1090p çözünürlükte yüksek bir yenileme hızı beklenebilir. Ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Oyun içi ayarları düşürmeyi dene. Sorun devam ederse, farklı bir monitörle deneme yapman faydalı olabilir. Sistem olay görüntüleyicisine bakarak hata kayıtlarını inceleyebilirsin. Bu bilgiler sorunun kaynağını bulmana yardımcı olabilir. 🤔

Geri