Rx 7900 XT ve Ryzen 7 7700x3D sistemde ani donmalar

burosayfasi

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar topladım, tüm parçalar sıfır ama sürekli takılmalar yaşıyorum. Valorant, CS, PUBG gibi oyunlarda aniden donmalar oluyor. Bunun nedeni nedir? Resimdeki değerler normal mi?

Sistem bileşenleri şöyle: Ekran kartı: Sapphire RX 7900 XT Nitro+, İşlemci: Ryzen 7 7700x3D, Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi, RAM: Corsair Vengeance 36 GB (2x18) DDR5 5400 MHz CL30 RAM, Güç kaynağı: Corsair RM670e 670W 80+ Gold.

Geçen ay aldığım bu parçalarla kurduğum sistemde ani donmalar yaşamaya başladım. Oyun performansı ciddi oranda düşüyor.

Bu sorunların çözümü için önerilerinizi bekliyorum.

Sistem bileşenleriniz gayet güçlü görünüyor, bu yüzden donmaların donanım kaynaklı olma ihtimali düşük. Öncelikle, BIOS'unuzun güncel olduğundan emin olun. Sürücülerinizi (özellikle ekran kartı ve anakart) üreticilerin sitesinden en son sürümlere güncelleyin. Windows'un güncellemelerini kontrol edin. Arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı deneyin. Son olarak, sistem sıcaklıklarını kontrol edin; işlemci ve ekran kartı aşırı ısınma yapıyor olabilir. Bu adımları denedikten sonra durum devam ederse, daha detaylı bir teşhis için olay günlüklerini inceleyebilirsiniz. Başka bir olasılık olarak, güç kaynağınızın yeterli olmayabileceği ihtimaline karşın, güç tüketim değerlerinizi kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Son mesajlar

Geri