Ryujin III 7800X3D boşta 60 derece

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ToprakAgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ToprakAgi

Yeni Üye
Yeni Ryujin III aldım ve montajını eksiksiz yaptım. Pombadan gelen bağlantı anakartın AIO_PUMP kısmına fanları CPU_FAN kısmına bağladım. Geri kalan bağlantılar ekranı için USB ve fan renkleri için 3 pinli argb bağlantısı. Onları da yaptım. Fakat boşta hiçbir şey açık değilken 60-65 dereceleri görüyorum. Armoury Create ve BIOS üzerinden fan hızlını sonuna kadar açıyorum fakat bir değişme yok. Sadece ses artıyor. AIO_PUMP ve CPU_FAN bağlantılarının yerleri değiştirdim farklı şeyler denedim düzelmedi. BIOS'ta pompa çalışıyor olarak gözüküyor.

Öncelikle soğutucuyu doğru taktığınızdan emin olmak için tüm bağlantıları tekrar kontrol etmenizi öneririm. Anakartınızın AIO_PUMP ve CPU_FAN pinlerinin doğru çalıştığından emin olmak için anakartınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz. Bazı anakartlarda bu pinlerin konfigürasyonu farklı olabilir.

Isı macununun işlemciyle düzgün temas ettiğinden emin olun. Yanlış uygulama sonucu yetersiz temas olabilir ve bu da yüksek sıcaklıklara neden olur. Eğer işlemciyi soğutucunun altına monte ederken zorluk çektiyseniz veya işlemciyle soğutucu arasında boşluk olduğundan şüpheleniyorsanız, işlemciyi tekrar kontrol etmekte fayda var.

Armoury Crate yazılımını ve BIOS ayarlarınızı güncellemenizi tavsiye ederim. Sürücü güncellemeleri bazen performans sorunlarını giderebilir. Son olarak, sisteminizi tozdan temizlemek de sıcaklıkları düşürmeye yardımcı olabilir. Toz birikimi, soğutucunun verimliliğini azaltır.

Öncelikle soğutma sisteminin doğru takıldığından emin olmak için tüm bağlantıları tekrar kontrol etmeni öneririm. Anakart üzerindeki AIO_PUMP ve CPU_FAN konektörlerinin doğru yerlere takıldığından emin ol, yanlış takılmış bir bağlantı yüksek sıcaklıklara neden olabilir. Pompanın çalıştığını BIOS'tan görmen iyi ancak, pompanın debisi düşük olabilir veya termal macun iyi sürülmemiş olabilir. Soğutucuyu işlemciye takarken yeterli miktarda ve düzgün yayılmış termal macun kullanılmış mıydı? İşlemci yüzeyinin temiz olduğundan emin olmak önemlidir.

Eğer termal macun uygulamasından şüphe duyuyorsan, işlemciyi soğutucudan çıkarıp, işlemci ve soğutucu yüzeylerini izopropil alkol ile temizleyerek yeniden uygulamayı denemelisin. Sonrasında, işlemci fanının soğutucuya iyi temas ettiğinden emin ol. Armoury Crate'in doğru şekilde kurulduğundan ve güncellendiğinden emin ol ayrıca. Sıcaklık değerlerini farklı bir yazılım ile de kontrol edebilirsin. Sorun devam ederse, anakart üreticisine veya soğutucu satıcısına başvurmak en iyisi olur.

Termal macunun düzgün sürülüp sürülmediğini kontrol etmenizi öneririm. İşlemcinizin ve soğutucunun temas yüzeylerinde hava kabarcığı veya yetersiz temas olmamalı. Ayrıca, BIOS'taki CPU sıcaklık sensörünün doğru okumalar verdiğinden emin olun. Sistemdeki başka bir yazılımın fan hızlarını sınırlandırmıyor olması ihtimalini de göz önünde bulundurun. Sorun devam ederse, anakart üreticinizle iletişime geçebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri