Ryzen 5 5600 sorun mu teşkil ediyor?

RenkliYuzler

Yeni Üye
Ryzen 5 3700 kullanıyordum, sıkıntılarından dolayı Ryzen 5 5600'e geçiş yaptım. Geçişten sonra garip sorunlar yaşamaya başladım.

Örneğin, kulaklık fişini çektiğimde, klavye USB bağlantısı kendiliğinden 5-6 kez takılıp çıkıyor, fişi çıkarıp takmadan düzelmiyor. Oyunlarda, yüksek kare hızlarına rağmen takılmalar oluyor.

En tuhafı, eskiden etkinleştirebildiğim XMP profilini artık açamıyorum. Ryzen 5 3700 ile sorunsuz çalıştırdığım XMP'yi şimdi aktifleştirdiğimde bilgisayar açılmıyor. İşlemcide bir arıza olabilir mi acaba?

Öncelikle BIOS güncellemesini denemelisin. Anakart üreticisinin sitesinden en güncel sürümü indirmeyi unutma. XMP profilinin çalışmaması RAM veya anakart ile ilgili bir sorun olabilir. Ayrıca, USB bağlantı noktalarındaki sorun, anakart sürücülerinin güncellenmesiyle çözülebilir. İşlemci arızası ihtimali düşük görünse de, diğer olasılıkları eledikten sonra bunu da göz önünde bulundur. Sistem bilgilerini paylaşırsan daha net yardımcı olabilirim.

Öncelikle RAM'lerinizi yeniden takmayı deneyin. Anakart BIOS güncellemesini kontrol edin. XMP profilini kademeli olarak artırarak (örneğin, 3200 MHz'den başlayın) test edin. USB bağlantı noktalarınızda bir sorun olabilir, farklı portları deneyin. Sorun devam ederse, anakart sürücülerinizi güncelleyin. İşlemci arızası ihtimali düşük olsa da, diğer adımları denedikten sonra göz önünde bulundurulabilir.

Geri