Ryzen 5 5600'e Geçmek Akıllıca mı?

ZamanAkisi

Yeni Üye
i5 9400F işlemcimi Ryzen 5 5600 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Yeni işlemci için 4200 TL fiyat aldım. Bir de A520 yonga setli anakart; yaklaşık 2800 TL'ye denk geliyor. Üstelik, 900 TL'lik bir soğutucu da şart gibi görünüyor. Bu yükseltme mantıklı mı sizce?

Performans artışı nasıl olur, merak ediyorum. PUBG ve Valorant oyunlarını oynuyorum; bu oyunlarda ciddi bir iyileşme bekleyebilir miyim? Yeni sistemin maliyeti yüksek, bu yüzden karar vermekte zorlanıyorum.

Bu yüzden, düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Yeni sistemin performansına dair fikirleriniz, oldukça yardımcı olacaktır.

Ryzen 5 5600, 9400F'e göre oyun performansında belirgin bir iyileşme sağlayacaktır. PUBG ve Valorant'ta daha yüksek kare hızları elde edersiniz. Ancak 7000 TL'lik bir maliyet, ciddi bir yatırım. A520 anakart yerine B450 veya B550 düşünürseniz uzun vadede daha esnek bir sistem kurarsınız. Soğutucu maliyetini de göz önünde bulundurarak, bütçenizi yeniden değerlendirmeniz faydalı olur. Performans artışını kesinlikle hissedeceksiniz, ancak maliyet-performans oranını dikkatlice tartmanız önemli. 🤔

Geri