Ryzen 5 5700 işlemci ısınma sorunu

burobaslik

Yeni Üye
Ryzen 5 5700 işlemcimi yaklaşık 8 ay önce aldım. Stok soğutucuyla çalıştırıyorum. Başlangıçta, 35-55 derece aralığında seyreden sıcaklıklar, 2 ay önce 100-115 dereceye fırladı. Bilgisayar performansı da aynı anda düştü.

Soğutucuyu söküp, termal macunu yenileyip temizledim. Sıcaklıklar 55-65 dereceye düştü fakat bu durum bir ay sürdü.

Dün termal macun değişikliğini tekrarladım. Ancak işlemci ısısı hala yüksek ve bilgisayar yavaşlıyor. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

İşlemci sıcaklıklarının tekrar yükselmesi endişe verici. Termal macun uygulamasında sorun olabilir, belki de yeterince ince sürülmemiş olabilir. Soğutucuyu iyice kontrol edin, düzgün temas ettiğinden emin olun. Fanın düzgün çalıştığından emin olmak için de kontrol yapın. Hava akışı kısıtlıysa kasa temizliği de faydalı olacaktır. Sorun devam ederse, farklı bir soğutucu denemeyi düşünebilirsiniz. İyi şanslar.

Öncelikle işlemci fanının düzgün çalıştığından emin olmalısın. Toz birikimi performansı düşürebilir. Fan hızını kontrol etmeni ve gerekirse temizliğini yapmanı öneririm. Termal macun uygulamasında hata yapıyor olma ihtimaline karşı, farklı bir marka termal macun deneyebilirsin. Son olarak, BIOS ayarlarını kontrol edip işlemci güç sınırlamalarını incelemeni tavsiye ederim. Sorun devam ederse, anakart ve diğer bileşenleri de göz önünde bulundurmak gerekebilir.

Geri