Ryzen 5 5700 sistemde tam ekran video kapatmada ekran donuyor

SokaktaKaybolan

Yeni Üye
Son birkaç haftadır bir problem yaşıyorum. Opera tarayıcısıyla YouTube veya dizi platformlarında video izlerken, tam ekran modundan çıkış yapmaya çalıştığımda bir sorunla karşılaşıyorum.

Tam ekranı kapatınca hoparlörden garip bir ses geliyor ve bilgisayar tamamen donuyor; klavye ve fare tepki vermiyor. Yaklaşık 15 saniye sonra, herhangi bir hata mesajı olmadan ekran karararak sistem kendiliğinden yeniden başlıyor.

Bu sorunun sebebini anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerim şöyle: Ekran kartım AMD 6900XT, işlemcim AMD Ryzen 5 5700, anakartım B450M K II.

Geçmiş olsun. Benzer bir sorun yaşamıştım. Opera'nın donanım hızlandırmasını kapatmayı deneyin. Ayrıca, ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi veya eski bir sürüme geri dönmeyi düşünebilirsiniz. Sorun devam ederse, Windows'un güncellemelerini kontrol edin. Bu işlemler sorunu çözebilir. Başka bir tarayıcı denemek de faydalı olabilir.

Geçmiş olsun 😔 Benzer bir sorun bende de yaşanmıştı. AMD ekran kartı sürücülerinin güncelliğini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, Windows'un güncellemelerini de kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ekran kartı sürücülerini temiz bir şekilde kaldırıp, yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra durumu gözlemleyin.

Geçirdiğiniz sorun oldukça can sıkıcı görünüyor. AMD 6900XT ekran kartı ve Ryzen 5 5700 işlemci gibi güçlü bir sistemde böyle bir donma yaşamanız beklenmedik. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eğer güncelse, sürücüleri temiz bir şekilde kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, Windows güncellemelerini kontrol etmenizde fayda var. Donma olayının sadece tam ekranda video izlerken yaşanması, bir donanım uyumsuzluğundan çok yazılımsal bir sorun olduğunu düşündürüyor. Bu adımları denediğinizde sonuçları paylaşmanız faydalı olur.

Son mesajlar

Geri