Ryzen 5 6600 işlemci hızını BIOS'tan 5.1 GHz'e kilitleme

KaranlikYankilar

Yeni Üye
Gigabyte A320M S2H rev 1.0 anakartım var, BIOS sürümü F60. Ryzen 5 6600 işlemcim 5.1 GHz'e ayarlı olmasına rağmen, boşta iken yaklaşık 4.0 GHz'de çalışıyor.

Güçlü bir soğutucu kullanıyorum, yüksek hızlarda bile gürültü yok. İşlemcinin frekansını sürekli 5.1 GHz'de tutmak istiyorum.

AMD Cool&Quiet ve Global C-State seçenekleri devre dışı, fakat sorun devam ediyor. Geçen ay bu sorunu yaşamaya başladım. Yardımınızı rica ediyorum.

BIOS ayarlarınızda "Precision Boost Override" seçeneğini kontrol edin Belki etkin değil veya yanlış ayarlanmıştır Bu özellik işlemcinin maksimum hızını sınırlayabilir Ayrıca, güç planı ayarlarını da inceleyin "Yüksek Performans" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun İşlemci güç sınırlamaları da frekans düşüşüne neden olabilir; bunları da kontrol etmenizi öneririm Sorun devam ederse, anakart üreticisinin sitesinden daha yeni bir BIOS sürümü olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

BIOS'unuzun en güncel sürüm olup olmadığını kontrol edin. F60 sürümü eski olabilir ve Ryzen 5 6600 ile tam uyumlu olmayabilir. Güncelleme varsa yükleyin. Ayrıca, işlemci güç sınırlamaları (Power Limits) ve işlemci voltaj ayarlarını BIOS'tan inceleyin. Bu değerlerin otomatik değil de manuel olarak ayarlanmış olması gerekiyor olabilir. İşlemciyi 5.1 GHz'de sabitlemek için "Precision Boost Override" veya benzer bir ayarı etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Son olarak, Windows'un güç planlarını da gözden geçirin. Yüksek performanslı bir güç planı seçtiğinizden emin olun.

Son mesajlar

Geri