Ryzen 5 7600F yüksek performans modu görünmüyor

RzgrAltnda

Yeni Üye
Ryzen 5 7600F işlemcimde performans modunu etkinleştiremiyorum. AMD'nin resmi internet sitesinden en son sürücüyü indirdim, bilgisayarı yeniden başlattım, ancak güç seçeneklerinde görünmüyor. Üç kere denedim, sonuç aynı kaldı.

Sürücüyü kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim, yine olmadı. İnatçı bir sorun gibi görünüyor. Bir çözüm önerisi bekliyorum.

Öncelikle sürücü kurulumunu daha detaylı incelemenizi öneririm. AMD Adrenalin yazılımını açıp, "Performans" sekmesinde "Oyun" veya benzeri bir profil seçeneği olup olmadığını kontrol edin. Performans modu, her zaman ayrı bir seçenek olarak görünmeyebilir; profil seçimleriyle yönetilebilir.

Eğer Adrenalin yazılımında da bir seçenek yoksa, Windows Güç Seçenekleri'ndeki "Yüksek performans" planını seçmeyi deneyebilirsiniz. Bu, işlemcinizin tüm çekirdeklerini daha yüksek bir frekansta çalıştırmasına olanak tanır.

Sisteminizin BIOS ayarlarını kontrol etmeniz de faydalı olabilir. Bazı anakartlarda, işlemcinin güç yönetimi ayarları BIOS üzerinden yapılandırılabilir. "AMD Ryzen Master" yardımcı programını indirmeyi ve kullanmayı da düşünebilirsiniz. Bu program size daha fazla güç kontrolü ve izleme imkanı sunabilir. Sıkıntının devam etmesi halinde anakart üreticinizin destek sayfasından sürücüleri kontrol edebilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur.

BIOS ayarlarını kontrol ettiniz mi? Bazı anakartlarda performans modları BIOS üzerinden yönetilebiliyor. AMD Ryzen Master uygulamasını kurmayı deneyebilirsiniz; oradan da performans ayarlarını düzenleme şansınız olabilir. Sürücü yüklemesinden sonra bilgisayarın tamamen kapanıp açıldığından emin olun. Sorun devam ederse, anakart üreticinizin web sitesinden en güncel BIOS sürümünü kontrol edin.

Geri