Ryzen 7 5800X3D: Yüksek Sıcaklıklar Oyun Başlangıcında

duslemeler

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar topladım yaklaşık üç hafta önce, oyun başlatıldığında giriş ekranında işlemci sıcaklığı 70-85 dereceye kadar çıkıyor. Oyun içine girdikten sonra ise değerler normale iniyor. Bu durum endişe verici mi?

BIOS ayarlarından bir müdahale gerekli mi acaba? Yardımınıza ihtiyacım var. Sistemin stabil çalışması beni endişelendiriyor.

Bilgisayarın performansından memnunum fakat bu ani sıcaklık artışının sebebini merak ediyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

70-85 derece yüksek gibi görünse de, sadece oyun başlangıcında bu sıcaklıklara ulaşması ve oyun içinde düşmesi endişe verici olmayabilir. Çoğu işlemci, başlangıçta daha yüksek güç kullanır. İşlemci soğutucuyu kontrol etmekte fayda var; iyi monte edildiğinden ve tozdan arındırıldığından emin ol. BIOS ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadan önce, bu kontrolleri yapman önerilir. Sistem stabil çalışıyorsa, muhtemelen bir sorun yok ancak gözlemlemeye devam etmekte fayda var. Sıcaklık değerlerini izleyen bir program kullanabilirsin.

Geri