Ryzen 7 6800 RX 6800 XT sistem güncellemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zaman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zaman

Yeni Üye
Sistemimi geliştirmeyi planlıyorum; mevcut donanımımdan memnunum fakat iyileştirme istiyorum. Bütçem, yedek parça fiyatlarına ve seçilen bileşenlere göre değişiklik gösterecektir.

Mevcut donanımım şöyle: Anakart olarak Gigabyte B550 Aorus Elite V2 kullanıyorum. İşlemci Ryzen 7 6800, ekran kartı ASUS ROG Strix RX 6800 XT 16 GB, RAM ise Corsair Vengeance RGB 40 GB (2x20 GB) 4000MHz CL16. Depolama birimi olarak 700 GB Samsung 980 Pro SSD kullanıyorum. Güç kaynağım ise 850W, markasını şu anda hatırlamıyorum.

Güncellemeyi düşündüğüm alanları belirlemek istiyorum. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Sisteminiz gayet güçlü görünüyor. 40 GB RAM ve RX 6800 XT ile birçok oyunu yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Güncelleme için öncelikle depolama biriminizi genişletmeyi düşünebilirsiniz. 700 GB SSD, özellikle oyunlar için zamanla yetersiz kalabilir. İkinci olarak, güç kaynağınızın markasını öğrenmeniz faydalı olur; 850W yeterli olsa da, daha kaliteli bir güç kaynağı sisteminizin ömrünü uzatır. Bütçenize bağlı olarak, daha hızlı bir SSD veya daha büyük bir depolama alanı eklemek mantıklı olabilir. Son olarak, işlemciniz zaten güçlü olduğu için işlemci güncellemesi kısa vadede gerekli görünmüyor.

Geri