Ryzen 7 7700x3D: Curve Optimizer Ayarları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKutusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKutusu

Yeni Üye
Ryzen Master'ı kullanarak, her çekirdeğin ince ayarlarını yaptım ve en iyi sonucu elde ettim Bu optimizasyonu BIOS'ta da uyguladım Her bir işlemci birimini ayrı ayrı test ederek (doğrulama kaydırma ayarı ile) ince ayarlar yaptım

OCCT CPU testinde sistemin kapanması sorunu yaşıyorum Tüm çekirdeklere -20 uyguladığımda bile sistem OCCT'de anında kapanıyor Oyunlarda ise sorunsuz çalışıyor Mavi ekran ya da ani kapanma gibi sorunlar yaşamıyorum Battlefield 2042 gibi işlemciyi zorlayan oyunlarda bile aşağıdaki ayarları kullanarak sorunsuz oynayabiliyorum

Daha önce tüm çekirdeklere -25 uyguluyordum Şimdi ise tek tek her çekirdeği test ederek bu ayarlara ulaştım Neden OCCT'de kapanıyor anlamış değilim Cinebench testinde de sorun yoktu Cinebench'te maksimum sıcaklık 70 dereceye ulaştı Battlefield 2042'de ise 62 dereceyi geçmedi Bu yeni ayarlarla sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor

Pozitif ve negatif değerlerin kullanım amacını açıklayabilir misiniz Çoğu kişi negatif değerler verdiğini ve sıcaklıklarının düştüğünü söylüyor Negatif değerler sıcaklık düşüşü için mi kullanılıyor 300'lük bir sıvı soğutucu kullanıyorum

Son mesajlar

Geri