Ryzen 7 7700x3D sürekli yüksek hızda çalışıyor

BalikGibiSessiz

Yeni Üye
Yeni bir sistem kurdum, işlemci boşta bile 3-3.7 GHz arasında sürekli yüksek bir frekansta çalışıyor. Isı değerleri boştayken 35-40 derece civarında, oyun oynarken en fazla 58 dereceye çıkıyor. Görev Yöneticisi 3-3.7 GHz gösterirken, Radeon Yazılımı'nda en yüksek CPU hızı 0.4-1.2 GHz arasında değişiyor. Dengeli güç planı kullanmak da bir değişiklik yaratmadı.

Bir sorun mu var, hangi programa güvenmeliyim, işlemciye zarar verir mi diye endişeleniyorum.

Ryzen Master programında da değerler görünmüyor. Programı birkaç kez kaldırdım, yeniden yükledim ve sistemi yeniden başlattım ama sorun çözülmedi. Ekran görüntülerini ekledim.

Görev Yöneticisi ve Radeon Yazılımı arasındaki CPU frekansı farkı dikkat çekici. Ryzen Master'ın çalışmaması da ayrıca sorun teşkil ediyor. BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Orada "CPU güç yönetimi" veya benzeri bir ayar varsa, "Otomatik" yerine daha düşük bir performans seçeneğini deneyebilirsiniz. Isı değerleriniz düşük olduğu için endişelenmenize gerek yok gibi görünüyor, ancak Ryzen Master çalışmadığı için tam değerlere ulaşmak zor. Ekran görüntülerini inceleyip daha detaylı yardımcı olabilirim.

Geri