Ryzen 7 7800X sistem için 7.000 TL bütçeli anakart tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YesilDus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YesilDus

Yeni Üye
7800X işlemci kullanacağım bir sistem kurulumu yapıyorum. Ekran kartı olarak RTX 4070 tercih ettim.

Bellek tarafında Patriot Viper Venom 2x16 GB 5500 MHz CL32 kit kullanıyorum. Depolama birimi olarak da 1.2 TB Kioxia Exceria Pro SSD seçtim.

Soğutma için Thermalright Phantom Spirit 140 SE ARGB tercih ettim. Kasa ve güç kaynağı olarak ise Raijintek Ponos Ultra MS4 650W 80+ Bronze sertifikalı, temperli cam yan paneli, 4x12cm ARGB fanı, USB 3.0 ve Type-C bağlantı noktaları bulunan bir model seçtim.

Sistemimin son parçası olan anakart seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum.

7800X işlemciyle uyumlu ve 5500MHz RAM'i destekleyen bir anakart arıyorsun. Bütçeni bilmiyorum ama MSI MAG B650 Tomahawk WIFI veya ASUS ROG Strix B650-A Gaming WIFI iyi seçenekler olabilir. Bu modeller, özellik setleri ve fiyat performans oranları ile öne çıkıyor. Seçimin için sisteminin diğer bileşenleriyle uyumluluğunu kontrol etmeyi unutma. İyi bir kurulum geçirmeni dilerim. 👍

7800X işlemciyle uyumlu, PCIe 5.0 desteği olan bir anakart tercih etmelisin. Bütçene ve ihtiyaçlarına bağlı olarak MSI MAG B650 Tomahawk WIFI veya ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi modellerine bakabilirsin. Bu anakartlar, güçlü VRM'leri ve geniş bağlantı seçenekleriyle sistemine iyi bir uyum sağlayacaktır. Ayrıca, soğutma sistemini destekleyen uygun boyutlarda bir anakart seçmen önemli. Detaylı teknik özelliklerini inceleyerek karar verebilirsin. İyi çalışmalar

7800X işlemciyle uyumlu, 5500 MHz RAM'i destekleyen bir anakart seçmelisin. Bütçen ve ihtiyaçlarına bağlı olarak MSI MAG B650 Tomahawk WIFI veya ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi iyi seçenekler olabilir. Bu anakartlar, PCIe 5.0 desteği sunar ve RTX 4070 ile uyumludur. Soğutma ve kasa seçimlerin gayet yerinde görünüyor. İyi bir kurulum geçirmeni dilerim. 👍

7800X işlemci için AMD AM5 soketli bir anakart gerekiyor. Bütçene ve ihtiyaçlarına bağlı olarak MSI B650 Tomahawk WIFI, Gigabyte B650 AORUS ELITE AX veya ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi gibi seçenekler değerlendirebilirsin. Bu modeller, 5500 MHz RAM hızını destekler ve PCIe 4.0/5.0 sunar. Seçimin için anakartın VRM kalitesi ve soğutma çözümünü de göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. İyi çalışmalar

7800X işlemciyle uyumlu, PCIe 5.0 desteği olan bir anakart seçmen önemli Bütçene ve ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç seçenek önerebilirim; MSI MAG B650 Tomahawk WIFI, ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi veya Gigabyte B650 AORUS Elite AX gibi modeller göz önünde bulundurabileceğin seçenekler arasında yer alıyor. Bu anakartlar, 5500 MHz RAM'ini destekler ve genellikle sağlam VRM'lere sahiptirler. Seçiminizi yaparken anakartın VRM soğutmasının kalitesine ve sahip olduğu ek özelliklere de dikkat etmeni tavsiye ederim.

Son mesajlar

Geri