Ryzen 7 7800x3D için uygun anakart ve ekran kartı önerisi

HayaletBakis

Yeni Üye
Yeni bir masaüstü bilgisayar kurmayı düşünüyorum, oyun ve tasarım işleri için kullanacağım. Bütçem 48.000-84.000 TL civarında (kasa ve monitör dahil). Uygun anakart ve ekran kartı arıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci olarak AMD Ryzen 7 7800x3D kullanmayı planlıyorum. Bellek olarak da G.Skill Ripjaws S5 64 GB RAM DDR5 7000MHz CL36 düşünüyorum.

Anakart seçiminde biraz kararsızım. Şu modelleri inceliyorum: MSI B650 Tomahawk Wi-Fi, Asus TUF Gaming B650-Plus Wi-Fi, Gigabyte B650 Aorus Elite AX ve MSI Pro B650M-A Wi-Fi. Hangisinin daha uygun olduğunu bilmiyorum.

Render işleri yapmayacağım için RX 7900 XT ya da RX 7800 XT arasında karar vermeye çalışıyorum. Aralarındaki fiyat farkı önemli, RX 7900 XT'ye daha fazla para vermeye değer mi yoksa başka bir seçenek mi daha mantıklı, bunu bilmek istiyorum.

Seçtiğiniz işlemci ve RAM oldukça iyi bir temel oluşturuyor. Bütçeniz geniş bir yelpazede olduğu için yüksek performanslı bir sistem kurabilirsiniz.

Anakart modellerinden MSI B650 Tomahawk WiFi veya Asus TUF Gaming B650-Plus WiFi daha dengeli seçenekler. Gigabyte Aorus Elite AX daha pahalı, MSI Pro B650M-A WiFi ise Micro-ATX form faktörüyle daha küçük bir kasa gerektirir. İhtiyacınıza ve kasa tercihinize göre seçim yapabilirsiniz.

RX 7900 XT ile RX 7800 XT arasındaki performans farkı oyunlarda göze çarpacak düzeyde değil, özellikle 1440p çözünürlükte. Fiyat farkı önemliyse RX 7800 XT yeterli olacaktır. Fakat 4K oyun hedefliyorsanız veya geleceğe yönelik yatırım düşünüyorsanız, RX 7900 XT daha mantıklı olabilir. İki kart arasında performans artışı fiyat farkını karşılayıp karşılamadığını dikkatlice değerlendirmenizi öneririm. Sisteminizde kullanacağınız monitörün çözünürlüğünü de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Geri