Ryzen 7 7800x3d İşlemci Isısı Nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YaylaSesi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YaylaSesi

Yeni Üye
Dün HWINFO programını açık tutarak yaklaşık 1,5 saat oyun oynadım. Sıcaklık verilerini ekte paylaşıyorum. Bu değerler normal mi diye merak ediyorum.

Ryzen 7 7800x3d işlemci kullandığımı belirteyim. Soğutma sistemim ise Asus ROG Ryujin III 240 mm sıvı soğutucu.

Görüşlerinizi bekliyorum.

Eklenmiş sıcaklık verilerini inceleme fırsatım oldu. Ryzen 7 7800X3D işlemci için 1,5 saatlik oyun kullanımında elde edilen değerler genel olarak iyi görünüyor, ancak daha detaylı bir değerlendirme için oyunun türü ve ortam sıcaklığı gibi ek bilgiler faydalı olurdu. Ryujin III 240 mm oldukça güçlü bir sıvı soğutucu olduğundan yüksek sıcaklıklara ulaşmaması beklenir.

Eğer oyun sırasında işlemci sıcaklıkları 80-85°C'nin üzerine çıkıyorsa, soğutucu pompasının hızını kontrol etmek veya termal macunun düzgün uygulanıp uygulanmadığını gözden geçirmek faydalı olabilir. Aynı zamanda kasa hava akışını iyileştirmek de sıcaklıkları düşürmeye yardımcı olabilir. Fan eğrilerini kontrol edip daha agresif bir profil denemek de bir seçenek. Verileri daha uzun süreli bir oyun seansından sonra tekrar paylaşmanız, daha kapsamlı bir değerlendirme yapılmasını sağlar. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Eklenmiş sıcaklık verilerini incelemem gerekiyor. Ryzen 7 7800X3D işlemci için Asus ROG Ryujin III 240 mm yeterli soğutma sağlamalı. Yüksek yük altında 80-90 derece civarında değerler beklenir. Ancak verileri görmeden kesin bir şey söylemek güç. Değerleri paylaştıktan sonra daha net bir yorum yapabilirim. Oyunun türü de sıcaklıkları etkileyebilir.

Eklenmiş sıcaklık verilerini incelemem gerekiyor, ancak genel olarak Ryzen 7 7800x3D işlemci ve ROG Ryujin III 240 mm sıvı soğutucu kombinasyonu ile 1,5 saatlik oyun sonrasında bu değerlerin yüksek olmaması gerekir. Veriler olmadan kesin bir yorum yapmak zor. Yük altında işlemci sıcaklıklarınızın 80-90 derece civarında seyretmesi beklenir, daha yüksek değerlerse soğutucu montajını veya soğutucu fan hızlarını kontrol etmenizi öneririm. Fan eğrilerini optimize etmeyi deneyebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri