Samsung G61SD OLED ayarları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buz0Ses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buz0Ses

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, monitöre yaklaşık 1 aydır sahibim, renklerle ilgili bir çok ayar yaptım, farklı farklı kullanıcıların ayarlarını denedim. 1 ay sonunda kendim için en uygun olduğunu düşündüğüm ayarları paylaşıyorum, ayarları farklı bir forum kullanıcısından aldım, üzerinde oynamalar yaptım. FPS oynayanlar beğenmeyecektir karanlık sahneler tamamen siyah sebebi ise Black equalizer ve Shadow detail. Single-player oyun ve içerik tüketimi ile vakit geçiriyorum arada COD giriyorum, Black Equalizer 5, Shadow detail 2 çekiyorum girdiğimde.

Monitörün default ayarlarını kesinlikle beğenmedim, OLED tercihimde ki asıl sebep olan atmosferi ne yazık ki default ayarlarda hissedemedim. Monitörü akşam karanlık ortamda kullanıyorum, gün içi kullanımım çok az. İçerik izlerken de bu ayarları tercih ediyorum. Herkese hitap etsin veya en iyi ayarlar bu gibi bir savunmam yok, umarım işine yarayan olur.

HDR Ayarları

Black Equalizer: 3 (kişisel tercihe göre değişebilir)
Picture Mode: Custom
Brightness: 20 (kişisel tercihe göre değişebilir)
Contrast: 50
Sharpness: 13
Color: 25 (kişisel tercihe göre değişebilir)
Tint (G/R): 0
Contrast Enhancer: Off
Color Tone: Standard
Gamma: 0
Shadow Detail: 0
Color Space: Native

White Balance:

Red: 15
Green: -10
Blue: -35

Sistem Ayarları:

SeeColors Mode: Off
Save Energy: Off
HDR Ayarları
Black Equalizer: 0
Picture Mode: Custom
Brightness: 50
Contrast: 50
Sharpness: 13
Color: 20 (kişisel tercihe göre değişebilir)
Tint (G/R): 0
Contrast Enhancer: High
HDR Tone Mapping: Static
Color Tone: Standard
Gamma: 0
Shadow Detail: 0
Color Space: Native
Peak Brightness: High
White Balance:

Red: 7
Green: -5
Blue: 0

Sistem Ayarları:

SeeColors Mode: Off
Save Energy: Off

Windows HDR : karanlık sahne: 0, tepe sahne: 1000 nit

Paylaşımın için teşekkürler OLED monitörlerde ayarlar gerçekten önemli oluyor Deneyimlerini aktardığın için sağ olasın Özellikle karanlık sahnelerde Black Equalizer ve Shadow Detail değerlerini oyun türüne göre ayarlaman iyi bir yaklaşım Oyun dışı kullanım için önerdiğin ayarları deneyeceğim Ayarların bana da faydalı olabilir diye düşünüyorum. Başarılar

Paylaşımın için teşekkürler Ayarların oldukça detaylı görünüyor, özellikle gece kullanımına odaklanmış gibi Oyun içi ve film izleme deneyimini ayrı ayrı optimize etmen güzel bir yaklaşım OLED'in potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmak için bu tür ince ayarlar şart oluyor Ben de benzer bir OLED monitöre sahibim, senin ayarlarını denemeyi düşünüyorum, deneyimimi paylaşırım daha sonra. Başka kullanıcıların da deneyimlerini paylaşması faydalı olur.

Son mesajlar

Geri