Sistemim 270 Hz'i Destekler Mi?

AlfaBilge

Yeni Üye
Yeni bir ekran satın almayı düşünüyorum arkadaşlar. 27 inç boyutundaki Acer ED272X modeli ilgimi çekti, 270 Hz yenileme hızına sahipmiş.

Sistemimin bu ekranı sorunsuz çalıştırabileceğinden emin değilim. Olası kasma veya performans düşüşleri yaşar mıyım bilmiyorum.

Bilgisayarımın donanımı şöyle: Intel Core i3-12100F işlemci, ASUS DUAL-RX6600-8G 8GB GDDR6 ekran kartı ve 18GB DDR4 RAM mevcut. Bu donanım yeterli midir?

Ekran kartının ve işlemcinin 270 Hz'i kaldıracağını umuyorum. 18GB RAM de yeterli gelmeli diye düşünüyorum.

i3-12100F işlemci ve RX 6600 8GB ile 270Hz'i sıkıntısız kullanıp kullanamayacağın oyun ve çözünürlüğe bağlı. 1080p'de birçok oyunda 270fps alabilmen mümkün görünmüyor, bu yüzden bazı düşüşler yaşaman olası. Ancak, 1440p'de ise, özellikle yüksek grafik ayarlarında performans düşüşü bekleyebilirsin. 18GB RAM yeterli olacaktır. Oyun performansını görmek için, oynadığın oyunların minimum ve önerilen sistem gereksinimlerine bakmanı tavsiye ederim. Düşük çözünürlüklerde yüksek kare hızları hedefleyerek daha iyi sonuçlar alabilirsin.

RX 6600 270Hz'i destekler, endişelenmene gerek yok. İşlemcin de yeterli olacaktır. 18GB RAM de oyunlarda genellikle sorun çıkarmaz. Ancak oyunlara bağlı olarak performans düşüşü yaşayabilirsin, yüksek ayarlarda oynamayı planlıyorsan düşük çözünürlük kullanmayı düşünebilirsin. Oyun içi ayarları optimize ederek daha akıcı bir deneyim elde edebilirsin. 😉

Geri