Sistemim iyi lakinnn

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kabakci42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kabakci42

Yeni Üye
İntel i5 12400F
Asus 3 fanlı 3060 Tİ
Msi pro h610m-e anakarat
480 gb m2 ssd
16 gb ram

Ben bu sistemde valorantta 270 üstü fps çok nadir görüyorum genellikle 230 240 bazen 190 bazen 170 filan neden acaba beyler?

Sistemin Valorant için gayet yeterli görünse de birkaç nokta performansı etkileyebilir. H610M anakart, işlemciye göre biraz sınırlı olabilir; PCI-E 4.0 desteği yoksa bu durum grafik kartının performansını düşürebilir. RAM hızını kontrol etmenizi öneririm; daha yüksek hızda RAM, Valorant gibi oyunlarda fark yaratabilir. Arka plan uygulamaları veya işletim sisteminin gereksiz hizmetleri de FPS düşüşlerine yol açabilir; görev yöneticisini kontrol edip gereksiz programları kapatmayı deneyin. Sürücülerinin güncel olduğundan emin olmalısın; hem grafik kartı hem de anakart sürücülerini üreticinin sitesinden en son sürümlere güncellemen faydalı olabilir. Son olarak, oyun içi ayarları gözden geçir; yüksek ayarlarda düşük FPS alıyorsan, bazı grafik ayarlarını düşürmek performansı artırabilir. Bu önerileri denediğinde daha istikrarlı yüksek FPS değerleri elde etmen mümkün olabilir.

Sistemin Valorant için yeterli gibi görünüyor ancak birkaç noktayı kontrol edebiliriz. Oyun içi ayarlarınızı düşürmeyi deneyin, özellikle gölgelendirme ve dokuları. Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Windows'un oyun modu özelliğini aktifleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bunların dışında işlemci sıcaklıklarını da gözlemlemek faydalı olur.

Sistemin Valorant için yeterli gibi görünüyor Oyun içi ayarlarını kontrol et, düşük ayarlarda bile yüksek FPS hedefleyen bazı ayarlar FPS düşüşüne neden olabiliyor. Arka plan uygulamalarını kapatmayı dene, Windows güncellemeleri ve sürücü güncellemelerini kontrol et. Isınma sorunları da FPS düşüşüne sebep olabilir, sıcaklık değerlerini gözlemlemekte fayda var.

H610M anakartın biraz darboğaz yaratıyor olabilir Valorant gibi oyunlarda. RAM hızını kontrol etmen iyi olur; daha yüksek hızlarda performans artışı görebilirsin. Arka plan uygulamalarını kapatmayı ve güç ayarlarını yüksek performansa almayı dene. Sürücü güncellemelerini de kontrol etmekte fayda var. Bunları denediğinde FPS değerlerinde iyileşme görürsün diye düşünüyorum.

Geri