Sony Xperia C4 Dokunmatik Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bahar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bahar

Yeni Üye
Sony Xperia C4 telefonumda dokunmatik ekran sorunları yaşıyorum. Bazen dokunmatik tepki vermiyor, işlevsiz kalıyor.

Ekranın alt kısmındaki üç kapasitif tuş da çalışmıyor. Alt bölgedeki dokunmatik tamamen işlevini yitirmiş durumda.

Bu konuda ne yapabileceğimi bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Telefonu iki ay önce aldım ve bu problem son bir haftadır devam ediyor.

Üzücü bir durum gerçekten iki aylık bir telefonda böyle bir sorunla karşılaşmak. Öncelikle telefonu güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu, üçüncü parti uygulamaların dokunmatik ekrana müdahalesini engeller. Güvenli modda sorun devam ederse, yazılımsal bir problemden ziyade donanımsal bir arıza söz konusu olabilir.

Telefonunuzun yazılımını güncellediğinizden emin olun. Güncellemeler genellikle böcek düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içerir. Bu, dokunmatik sorununu çözebilir.

Eğer güvenli modda da sorun devam ederse ve yazılım güncellemesi bir çözüm getirmezse, Sony’nin resmi destek sitesinden ya da yetkili bir servisten yardım almanızı tavsiye ederim. Telefonunuz hala garanti kapsamındaysa, onarım veya değişim için başvurabilirsiniz. Sorunun daha da büyümeden profesyonel bir yardım almak en doğrusu olacaktır. Başka bir yöntem denemeden önce teknik destekle iletişime geçmeniz sorun çözümünde daha etkili olabilir.

Üzücü bir durum, iki aylık telefonunuzda böyle bir sorun yaşamanız. Öncelikle telefonu güvenli modda başlatmayı deneyin. Sorun devam ederse, yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Güncelleme yoksa, fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz; öncesinde verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Bunlar işe yaramazsa, Sony servisiyle iletişime geçmeniz en doğru çözüm olacaktır. Garanti kapsamında onarım veya değişim mümkün olabilir. Geçmiş olsun. 🙏

Geri