SSD kopyalama sonrası mavi ekran hatası

TatliCagri

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar aldım, fakat eski katı hal sürücümde birçok program vardı. Bu yüzden verileri yeni sürücüme taşımak istedim. Casper ve Acronis programlarını denedim. Casper ile ilk denememde sorun yoktu. Ancak bir hafta sonra, Windows 11'in 26 saatlik bir güncellemesini yükledikten sonra sistem tamamen kapandı, açılmadı.

Başlangıç işlemi yapıyor gibiydi, fakat sadece siyah bir ekran ve fare imleci görünüyordu. Sürücüyü biçimlendirerek Acronis (Kingston versiyonu) ile tekrar denedim, bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra 0xc000000f hatası ile karşılaştım. Bu hatayı internetten çözümleyerek aştım, bilgisayar açıldı.

Sürücüleri kurduktan sonra yeniden başlattığımda, tam Windows açılırken "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" mavi ekran hatası aldım. Bilgisayar tekrar kendiliğinden yeniden başladı. Bu sefer kurtarma menüsü açıldı ve "file: \bcd, Error code: 0xc0000098" hatasını gösterdi, burada takılı kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Eski sürücümde (veri kopyalanan sürücü) her şey normal çalışıyor.

BCD dosyasının bozulmuş olması muhtemel. Windows Kurtarma Ortamı'ndan komut satırına girmeyi deneyin. Oradan `bootrec /fixmbr`, `bootrec /fixboot` ve `bootrec /rebuildbcd` komutlarını sırayla çalıştırın. Bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlatmayı deneyin. Sorun devam ederse, Windows 11 kurulum medyasından onarım kurulumu yapmanız gerekebilir. Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Geri