Tek ekran, klavye, fare ile iki bilgisayarı yönetmek

kumlu_birlik

Yeni Üye
Bir MacBook Pro ve bir masaüstü bilgisayarım var; biri tasarım işlerimde, diğeri ise oyunlarda kullanıyorum. İki sistemi de ortak bir monitör, klavye ve fare ile kontrol etmek istiyorum.

Geçen ay, MSI Modern MD273Q modelini denedim. MacBook'u Type-C bağlantısıyla (hem görüntü hem de güç), masaüstü bilgisayarımı da DisplayPort ile bağlamayı planladım. Ancak, ekran 120Hz olmasına karşın, piksel hatalarıyla karşılaştım ve iade ettim.

Şimdi ise, Xiaomi Mi Kavisli 36 inç monitör düşüncesindeyim; fakat bu modelde Type-C girişi yok. Bir KVM switch ile MacBook'u tek kablo ile ekrana, klavyeye ve fareye bağlayabilir miyim? 160Hz desteği olan bir KVM switch bulmak mümkün mü?

Bu amaç için en uygun çözüm yolunu öğrenmek istiyorum.

Xiaomi Mi Kavislı monitörün Type-C girişi olmaması, KVM switch kullanmanızı gerektirecektir. 160Hz desteği olan KVM switch'ler piyasada mevcut ancak daha pahalı olabilirler. Öncelikle, MacBook Pro'nun güç ihtiyacını karşılayabilecek bir KVM switch seçmeniz önemli. USB-C üzerinden güç aktarımını destekleyen bir model tercih etmenizi öneririm. Ayrıca, monitörünüzün DisplayPort ve HDMI girişlerini de göz önünde bulundurmanız faydalı olur. Uyumluluk konusunda dikkatli olmanızda yarar var.

Geri